5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Melikşah Üniversitesi bu yıl açılıyor

Kayseri Özel Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, İzmir, Ankara ve İstanbul dışında Anadolu'da 4 fakültesiyle akademik faaliyete başlayacak olan ilk vakıf üniversitesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Özkanca, 2007 yılında kurulmaya başlanılan Melikşah Üniversitesi'nin 2009'da faaliyete geçeceğini söyledi. 2009-2010 öğretim yılında 9 ayrı dalda üniversitede eğitim verileceğini ifade eden Boydak, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ise, üniversitenin Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Mühendislik -Mimarlık olarak 4 fakülte ve 12 bölümden oluşacağını söyledi. Bu 12 bölümün 9 tanesinin Eylül 2009'da faaliyete başlayacağını ifade eden Prof. Dr. Özkanca, ayrıca master ve doktora eğitimi için Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün açıldığını ifade etti.

Melikşah Üniversitesi'nin Anadolu'da 4 fakültesiyle akademik faaliyete başlayacak olan ilk vakıf üniversitesi olduğunu hatırlatan Özkanca, "Fakültelerin yanı sıra zamanla Kayseri için gerekli olan fakülte ve yüksek okullarda kurulacaktır. Kalite temel kriterimiz olacaktır. Bu nedenle çalıştıracağımız öğretim elemanları yabancı dil eğitimi başta olmak üzere, yabancı ülkelerde doktorasını yapmış, gelişmeleri yakından takip edenler olmasına önem verilecektir. Ana hedeflerimizden biriside uygulamalı bilimler alanında AR-GE'ye önem vererek Kayseri'deki sanayicilerimize bilgi desteği sağlamak. Bu amaçla Ar-Ge merkezleri kurulmasını sağlayacağız" dedi.

Avrupa, Balkanlar, Orta Asya ve Afrika ülkelerinden de öğrencilerin kabul edileceğine değinen Özkanca, "Dolayısıyla bu ülkelerden gelen öğrenciler ve araştırmacılar vasıtasıyla geniş anlamda Türkiye ve özelde de Kayseri'nin dünyada farklı bir yere ulaşması, eğitim kalitesi ve girişimcilik ruhu ile markalaşarak dünyaya açacak köprülerin oluşmasını sağlayacaktır. Melikşah Üniversitesi'nin 2009-2010 yılında ağırlıklı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak kaydıyla 520 öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlayacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 12:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?