5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Memur yarın sesini yükseltecek

MEMUR-SEN’DEN KİTLESEL AÇIKLAMA HAZIRLIĞI

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, eylemlerinin artarak devam edeceğini belirterek, “Ta ki, hakkımız olanı alana kadar eylemlerimize, mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yarın Türkiye’de ve aynı anda yapılacak olan kitlesel açıklama öncesi bugün bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen adına açıklamayı yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, bu yıl hükümetle yapılan toplu görüşmelerde konfederasyon olarak masanın başında Memur-Sen’in oturduğunu hatırlatarak, “Zira Memur-Sen, konfederasyon bazında en çok üyeye sahip bir sivil toplum örgütüdür. Masa başında Memur-Sen bütün iyi niyetini ortaya koyarak, ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu krizi de göz ardı etmeden, hükümetle yapılan toplu görüşmelerde isteklerini defalarca revize etmesine, gözden geçirmesine rağmen, taleplerini yine de hükümet tarafına kabul ettirememiştir. Hükümet tarafı, sergilenen iyi niyet tavırlarımızı görmemiş, bildiğinde ısrar etmiştir. Buna rağmen hükümet bürokratlarından oluşan uzlaştırma kurulu da yine Memur-Sen’in talepleri doğrultusunda karar vermiş, ancak hükümet bunu yine de kabul etmemiştir. Hükümet tarafının yüzde 2,5+2,5 ısrarı, bizi ister istemez üyelerimizin hak ve menfaatleri yönünde birtakım eylemler yapma noktasına getirmiştir. Geldiğimiz bu nokta, bizim için artık kaçınılmaz olmuştur. Sesimizi hükümete bir türlü duyuramadık. Biz de bunun üzerine yeni bir eylem kararı aldık. Yarın tüm Türkiye’de Memur-Sen olarak eş zamanlı yapacağımız kitlesel basın açıklamamız var. Hükümeti bir kez daha uyarmak amacıyla, yarın saat 12.15’de, Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız kitlesel basın açıklamamıza, tüm kamu çalışanlarını ve eyleme destek veren vatandaşlarımızı bekliyoruz. Hükümet şunu bilsin ki, bu eylemlerimiz bundan sonra da artarak devam edecektir. Ta ki, hakkımız olanı alana kadar eylemlerimize, mücadelemize devam edeceğimizi buradan bir kez daha duyurmak istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 13:08:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 13:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?