5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Memurdan halaylı eylem

KAYSERİ'DE MEMURLARIN 'UYARI GREVİ'

Kayseri'de Türkiye Kamu-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı memurlar, bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Mimarsinan Parkı'nda toplanan memurlar hem hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi hem de halay çekip oynadı. Kalabalık bir memur topluluğunun katıldığı yürüyüşe, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ve CHP İl Başkanı Enver Özdemir de destek verdi.

İş bırakma eyleminde konuşan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner, gerçekleştirilen grevin hükümete bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi. Eylemin toplumun tüm kesimlerinin eylemi gibi kabul gördüğünü belirten Öner, "Siyasi irade verdiği sözleri tutmadı. Attığı imzaların arkasında durmadı. Toplu pazarlık masasında taleplerimizi dikkate almayan hükümet, uzlaştırma kurulu kararlarını kabul etmeme inadını sürdürmüştür. Şimdi haklı davamız için yola çıktık. Bizler de demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarımızı istiyoruz" dedi.

"Bugün Türkiye'nin her yerinde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıyoruz" diyen KESK Dönem Sözcüsü Sedat Gürsel ise kamu emekçilerinin sorunlarının yıllardır biriktiğini, hükümetin ise sorunları görmeyerek emekçileri sefalete ittiğini ileri sürdü. Gürsel, "Ülkeyi 25 Kasım Grevi'ne getiren hükümettir. Sayın Başbakan, bakın buradan bir kez daha 25 Kasım grevinin nedenlerini tane tane anlatacağız" diyerek grevin hükümete bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Alanda bulunan memurlar, halay çekerek eğlendikten sonra olaysız şekilde dağıldı.

KAYSERİ'DE MEMURLARIN 'UYARI GREVİ'
KAYSERİ'DE MEMURLARIN 'UYARI GREVİ'
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 16:14:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?