5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Meralara gübre desteği

TUZLA GÖLÜ HAVZASINDAKİ MERALARA GÜBRE DESTEĞİ

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar Beldesi ve Tuzla Gölü Havzası içerisindeki otlak alanlara mera ıslah projesi kapsamında 30 ton DAP gübresinin atıldığı bildirildi.

Bünyan İlçe Tarım Müdürü Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, Tuz Gölü çevresinde bulunan otlakların bölgede hayvancılık açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. 30 ton gübrenin verim almak için otlaklara saçıldığını belirten Demir, ilkbahar ve sonbahardaki gübreleme faaliyetlerinin, ot verimi için gerekli olduğunu ifade etti. Demir, mera alanlarının ıslahı ve korunmasında büyük önem taşıyan kontrollü ve münavebeli otlatma için her yıl otlatma planları hazırlayıp, titizlikle uygulanmasına çalışıldığını ifade etti. Demir, "Amacımız toprak ve diğer doğal kaynakları iyileştirerek meranın ot kalitesini ve ot verimini artırmak, yem bitkileri üretimini geliştirmek ve sonuçta önemli doğal kaynağımız olan meralarımız üzerinde sürdürülebilir bir üretim yapmak suretiyle en yüksek hayvansal ürün elde etmektir. Köylülerimiz faydasını en kısa zamanda göreceklerdir" şeklinde konuştu.

Belediye ekiplerinin yanı sıra beldede traktörü bulunan vatandaşların desteği sayesinde gübreleme yapıldığını belirten Büyük Tuzhisar Belediye Başkanı Mehmet İmir'de kendi kasabaları ve Palas Beldesi'nin yanı sıra 6 köyün de büyük ölçüde yarar göreceğini, emeği geçen yetkililere teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 15:29:03
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 15:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?