5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Metin Serezli Kayseri'de

ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU METİN SEREZLİ KAYSERİ'DE

Ünlü tiyatro oyuncusu Metin Serezli, Kayseri'nin ülkenin bütün diğer şehirlerine örnek olacak bir şehircilik anlayışına ve de kültür sanat yaklaşımına sahip olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bir söyleşide bulunmak amacıyla Kayseri'ye gelen ve Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret eden Serezli, şehir içinde gezdikçe takdir duygularının bin kat arttığına dikkat çekti. Serezli, "Kayseri'yi yıllardır duyuyorduk. Şehir içinde gezip görünce takdirlerimiz bin kat daha arttı. Kayseri, bütün diğer kentlerimize örnek olacak bir şehir. Her gelişimde büyük değişimler ve meziyetler görüyorum. Başkan Özhaseki'nin çok büyük ve çok önemli yatırımları var. Belediye ve şehircilik hizmetleri mükemmel olmuş. Başkan Özhaseki'nin kültür sanata verdiği değeri gıyaben biliyorduk, bugün de burada görmüş olduk. Sanata ve sanatçıya yaklaşımını takdirle karşılıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de yaptığı konuşmada kültür sanata verdikleri öneme değinerek, "İnsanların en temel ihtiyaçlarıyla birlikte alt ve üstyapı gereksinimlerini tamamlamış bir şehiriz. Bunlarla birlikte son yıllarda kültür sanata daha bir ağırlık vermeye başladık. Sporda başardığımız tesisleşmeyle birlikte şimdilerde 'Spor Kenti' olarak kabul ediliyorsak kültür sanatta gerçekleştireceğimiz önemli hamlelerle 'Kültür Sanat Şehri' olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Kale İçi Kültür Sanat Merkezi başta olmak üzere çok sayıda proje ve etkinliğimiz var. Konservatuarımız tarafından yıl içinde çok sayıda etkinlik gerçekleştiriliyor. Sizleri de bu kapsamda şehrimizde görmekten büyük memnunluk duydum" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, konuşmaların ardından Metin Serezli'ye günün anısına bir plaket verdi.

"ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

Başkan Özhaseki'ye yaptığı ziyaretin ardından Belediye Meclis Salonu'nda tiyatroya gönül vermiş öğrencilerle biraraya gelen Metin Serezli, sanat alanında başarıya giden yolun inceliklerine dikkat çekti.

Öğrencilerin sorularına da cevaplayan tiyatro sanatçısı Metin Serezli, sahnede en az on yılını geçirmeyen birinin tiyatro sanatçısı olamayacağını ifade etti.Kayseri'de tiyatroya gönül verenler için çok güzel imkanlar hazırlandığını gördüğünü ifae eden Serezli, "Burada pek çok şehirde olmayan konservatuar, sanata gönül vermiş bir belediye başkanı var, bu imkanları çok iyi değerlendirin" dedi.

Programının açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan sanatın her türüne büyük önem verdiklerini ve bu yönde çeşitli kurslar açtıklarını belirterek yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU METİN SEREZLİ KAYSERİ'DE
ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU METİN SEREZLİ KAYSERİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 18:21:05
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 18:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?