8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Meyve çiçekleri sigorta kapsamında

MEYVE ÇİÇEKLERİ SİGORTA KAPSAMINDA

Saha çalışmaları kapsamında Kayseri'ye gelen Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Erol Karapınar, birlik girişimleriyle meyve çiçeklerinin de tarım sigortası kapsamına alındığını belirtti.

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Erol Karapınar, üyelerinin de yoğun talepleri üzerine birlik olarak meyve çiçeklerinin tarım sigortası kapsamına alınması için Tarım Bakanlığına talepte bulunduklarını belirtti. Kayseri'de saha çalışması yaptığı esnada taleplerinin kabul edildiğini öğrendiğini söyleyen Karapınar, "Tarımda çözülen her sorun, ülke ekonomisinin dışa bağımlılığının önüne geçmek için yeni bir adımdır. Bizler çok kutsal bir iş yaptığımız inancıyla üretimi sürdürmekteyiz.

'Üretimi ve üreticiyi desteklemek, gelecek nesillere yaşam vermektir' diyoruz. Üreticimizin en büyük sıkıntılarından biri, meyve çiçeklerinin soğuk nedeniyle yanması ve üreticinin o yıl mahsul alamamasıydı. Bununla ilgili düzenleme taleplerimizi Tarım Bakanı'mız Sayın Mehdi Eker'e bildirdik. Bir yıl gibi kısa bir sürede Tarım Bakanlığımız durumu araştırarak bize olumlu bir cevap vermiştir. Bu da gösteriyor ki, hükümet çiftçinin sorunlarına sessiz kalmıyor, tam aksine verdiği destekle yalnız olmadığını da

net olarak hissettiriyor. Çiftçi de verilen destekle daha motive olmuş bir şekilde çalışıyor. Elbette verilen destekle tüm sorunlarımız bitmiş değil. Sorunun büyüğünü atlattık, sırada diğer sorunlarımız var. Bu sorunlarımızın da karşılıklı anlayış ve uzlaşı içerisinde çözüleceğini biliyoruz. Hızlı bir şekilde durumu değerlendiren ve en kısa sürede meyve üreticilerinin sorunlarına çözüm bulan Tarım Bakanı'mız Sayın Mehdi Eker'e tüm ürecilerimiz adına teşekkürü bir borç biliyoruz" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:44:00
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?