5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MHP işsizliği bitirecek

Kayseri'de, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Talas Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Mehmet Fatih Köksal, seçimlerde başarılı oldukları taktirde 30 işyerinin yer alacağı Kadınlar Çarşısı'nı hizmete açacaklarını belirterek, çarşıdaki işyerleri sahiplerinin ilçede ikamet eden bayan vatandaşlar olacağını kaydetti.

Mahalli İdare Seçimleri'ne kısa bir süre kala çalışmalarına devam eden MHP Talas Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Mehmet Fatih Köksal, seçimleri kazanmaları durumunda ilçedeki istihdam, pazaryeri ve alt yapı sıkıntılarına çare bulacağını öne sürdü. Talas'ın derdinin ve sıkıntısı çok olduğunu söyleyen Köksal, pazaryeri olmayan mahallelerin bu sıkıntısını çözmek istediğini ifade etti. İlk önce Bahçelievler Mahallesi ile başlayacak pazaryeri projelerinin aşamalı olarak aralıklı olarak devam edeceğini dile getirdi.

Pazaryerlerine yönelik servis hizmeti de başlatacaklarını söyleyen Köksal, "Pazaryerleri ile ilgili projelerimiz var. Pazar yerlerine ücretsiz servis araçları kullanacağız. Bunlar, vatandaşın taşınması adına çok güzel olacak. Bu servisler, belli saatlerde ve güzergahlardakalkacak. Ayrıca pazaryerlerinden de insanlarımız tekrar evlerine bırakılacak. Pazar arabaları getireceğiz pazar yerlerine. Nasıl insanlarımız alışveriş yaparken alışveriş arabası alıyorsa, aynı sistemi pazar yerlerine taşıyacağız. Pazar yerlerinde bağırarak satış yapmayı kesinlikle yasaklayacağız. Bizim dönemimizde pazarcı esnafı tek tip giyinecek. İhtiyaç olan pazaryerlerine yeni pazar yerlerinin açılması için çalışma başlatacağız. En çok ihtiyaç olan mahalle, Bahçelievler mahallesi. Burada açtıktan sonra, çalışmalarımız devam edecek" dedi.

"KADINLAR ÇARŞISI, İSTİHDAMI ARTIRACAK"
İstihdamı artırıcı proje çalışmalarının olduğunu söyleyen Köksal, ilçede 'Kadınlar Çarşısı' adı altında bir pazar kurulacağını dile getirdi. Yaklaşık 30 işyerinin yer alacağı bu çarşıdaki tüm işletmeciler Talas'ta ikamet eden bayanların olacağını ifade etti.

Köksal, "Bütün bu projelerimiz, ciddi anlamda istihdam oluşturacak. İşsizlik, Türkiye'nin en önemli sıkıntılarından birisidir. Belediye olarak insanlarımızın sıkıntılarını bir nebze de olsa çare bulmak çok önemli. Bu noktadan hareketle, 'Kadınlar Çarşısı' adı altında bir projemiz var. Sadece kadınlara yönelik olan bu pazara estetik bir görünüm de kazandıracağız. Buralardaki işletmecilerin hepsi de hanım olacaktır. Özellikle Talas'ta ikmaet eden kişiler, burada işletmeci olacak. Çünkü bizim bütün derdimiz Talas zenginleşsin ve daha güzel olsun" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 11:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?