5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MHP'li aday tam gaz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Talas Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Köksal, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sohbet toplantılarında hakla bir araya gelen Mehmet Fatih Köksal, "Bizim dönemimizde hazırı satmak yok, yıkmak yok. Biz hep yapacağız" dedi.

MHP Talas Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Köksal, Anayurt Mevlana Mahallesi ve Kertmeler bölgesinde sohbet toplantılarına devam ediyor. Mevlana Mahallesi Lale apartmanında düzenlenen sohbet toplantısında bina sakinleri ile bir araya gelen Mehmet Fatih Köksal, alkışlarla karşılandı. Seçime sayılı günler kala heyecanın artmaya başladığını belirten Köksal, seçim sonucu kadar seçim sürecinin de önemli olduğunu söyledi.

Talas'ta barışçı bir ortamın sağlanması için yapılmayanları yapacaklarını ifade eden Köksal, "Tamamladığımız bir projenin açılışında bütün belediye başkanlarımızı davet edeceğiz. Hizmet vermiş belediye başkanlarımızın isimlerini önemli yerlere vereceğiz. Talas'ta adı park olsun diye yapılan parklar var. Bunlar sadece yapılmış olsun diye yapılmış parklar. Öğrencilerin otobüs sıkıntısı, sizlerin içme suyu sıkıntısı, sosyal alanların yetersizliği var. Anayurtlular 29 Mart'ta bunun hesabını soracak" dedi.

Belediyede birim amirlerinin görevini tam yapması halinde vatandaşların belediye başkanına çıkmak gibi bir ihtiyaçları olmayacağını ifade eden Köksal, "Vatandaş sıkıntılarından dolayı belediye başkanını görmek istiyor. Bizim zamanımızda bu olmayacak. Vatandaş sıkıntısından dolayı belediye başkanına çıkmak zorunda kalmayacak. Çünkü bizim birim amirlerimiz işinin ehli olacak, siyasi yandaşlıkla müdür atamayacağız. Gönlümüz ve kapımız, çayımızı ve kahvemizi içmek isteyen herkese açık olacak. Cumartesi günleri halk günleri düzenleyerek vatandaşlarımın sorunlarını yerinde dinleyeceğiz. Talas ve Mevlana'nın sorunları çözülmeyecek sorunlar değil. Açacağımız tesislerde kar amacı gütmeyeceğiz, herkese ve herkesime tesislerimiz açık olacak ve belediye kontrolünde işletilecek. Bir yere proje yapacaksak o bölgenin halkı nasıl bir proje istiyorlarsa onların fikri ve görüşünü alarak çalışmalarımızı hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
Kar amaçlı bir belediyecilik anlayışı içinde olamayacaklarını ifade eden Köksal, "Bizim dönemimizde hazırı satmak yok. Biz hep yapacağız. Hizmet anlayışımız dar gelirli kesimler için olacak" dedi.

Yapacakları işte çıkış noktalarının adalet olacağının altını çizen Köksal, Mevlana Mahallesi için yapmayı planladıkları projelerini ise şöyle sıraladı:
"Gençlik ve kültür merkezi, çok amaçlı bir merkez olacak ve öğrencilerin isteğine göre burada 24 saat açık bulundurulacak bir kütüphane yer alacak. Daha çok emeklilere verilecek olan hobi bahçeleri yapacağız. Yapacağımız kadınlar çarşısında istihdam ön planda olacak ve işçi alımında önceliğimiz Talas'ta ikamet eden kardeşlerimiz olacak. Ödeme merkezi ile vatandaşlarımızın fatura yatırmak için şehir merkezine gitmelerine gerek kalmayacak. Bu merkez içerisinde banka, doğalgaz ve PTT işlemleri yapılabilecek. Mevlana Mahallesi'nin yeşillenmesi için her apartmanın ağaç, çim ve gübre ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. Ayrıca mahallenin ihtiyacı olan lise ve karakol yapılması noktasında çalışmalar başlatacağız. Pazar yerlerinden ücretsiz otobüsler vatandaşlarımıza hizmet verecek."

Talas için önemli gördüğü diğer projelerinde de bahseden Köksal, 'Kamu çalışanları konağı'nda öncelikli olarak kamu alanlarında emekli olan vatandaşların yararlanacağını söyledi. Talas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bulunduğu yeri ise yeşil alan olarak halkın hizmetine sunacaklarını ifade eden Köksal, “Çok amaçlı bir iş merkezi kurularak Talas'ı yaşanabilir bir yer yapacağız. Eski Talas'ta restorasyon çalışması yaparak, buraları tanıtıcı DVD'ler hazırlayacağız. Tabi ki bu restorasyon işlemlerini AB'den destek alarak yapacağız" dedi.

Vatandaşların sorularını da cevaplandıran Köksal, çıkışta bina sakinlerinin "Talas'ın Fatih'i, Fatih Başkan olacak" sloganıyla uğurlandı. Köksal, daha sonra Kertmeler bölgesinde bir müstakil evde düzenlenen toplantıya katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?