5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MHP'li Şenol Bal Kayseri'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Şenol Bal, Türkiye'nin 15 gündür bir gazetede yayınlanan fotokopi belgeye kilitlendiğini söyledi.

Şenol Bal, MHP Kayseri İl Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 15 gündür bir gazetenin yayınladığı belgeye kilitlendiğini belirtti. Milletvekili Bal, "Nereye bağlı olduğu, kimler tarafından desteklendiği, ne olduğu belli olmayan gazetenin haberi, irtica ile ilgili önlemlerin alınmasını ifade eden fotokopi belgenin yayınlanmasıyla Türkiye'nin gündemi buna kilitlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik belli yandaş basın tarafından belirli plan ve program çerçevesinde bu yayın devam etmiştir. Dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklaması ile bu fotokopi belgenin TSK'nın iç birimi ile alakalı olmadığı ve bu belge üzerinden siyaset yapılarak TSK'nın yıpratılmasına sebebiyet verildiği ifade edilmiştir. Şimdi bu durum karşısında, kağıt parçası için hükümet vebal altındadır. Hükümet kesinlikle şaibeli duruma düşmüştür. Hükümet bu meseleyi çözmek ve mutlaka temizlemek zorundadır" dedi.

Türkiye'de demokrasinin çarpık demokrasi anlayışına dönme durumuna geçtiğini kaydeden Bal, Türkiye'nin 7 yıldır çok büyük problemler yaşadığını belirtti. Türkiye'de ekonomik krizin boyutları alabildiğinde kolay kapanmayacak şekilde sıkıntılara neden olduğunu belirten Bal, terörün arttığını, ülkenin iç ve dış borcunun arttığını ve işsiz sayısının 7 milyona ulaştığını savundu.

Bal, "Türkiye'nin bu kadar büyük problemleri varken özelleştirme adı altında cumhuriyet kazanımlarının yabancılara satıldığı dönemde, gelecek nesillerin ipotek altına alındığı ülkemizde, bizim gündemimiz böyle demokrasi adı altında veya demokrasiyi kalkan yaparak devletin kurumlarıyla kavga etmek mi olmalıydı? Hani devleti yönetenler devleti dümdüz hale mi getirmek istiyorlar? Kurumları düzleştirmeye mi çalışıyorlar? Nedir dertleri, tek başına iktidar olan AK Parti, devletin kurumları ile kavgalı olmak zorunda mıdır? Demokrasi kavramını kafasında olgunlaştıramamış bir Başbakan'a sahip Türkiye yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 18:26:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?