7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

MHP'li vekilden şok iddia!

ESKİ SAĞLIK BAKANI DURMUŞ'TAN DOMUZ GRİBİ İLE AÇIKLAMA

Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale milletvekili Osman Durmuş, domuz gribi aşısının aslında alerjik bir hastalık ortaya çıkardığını ve ona cevap verdiğini öne sürerek, "Aslında domuz gribi aşısı, virüse özgü bir aşı değildir. İçerisine alerjen ilave ediliyor. Yani size aşı diye yapılan şey, sizde alerji oluşturup ona cevap veriyor. Bu insanları hastalandırıp ticarete dönüştürme işidir" ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri ve MYK üyelerinden oluşan heyetle birlikte vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla Kayseri'ye gelen eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, domuz gribi ile ilgili daha önce açıklayacağını duyurduğu belgeleri Kayseri'de anlattı. Domuz gribine karşı aşının insan sağlığını tehdit ettiğini savunan Durmuş, bakanlığın insanları hastalandırarak oradan rant elde etmek istediğini ileri sürdü. Smith Klein firmasının geliştirdiği aşının Hıfzısıhha'da hayvanlar üzerinde deneyler yapılacak incelendiğini

belirten Durmuş, "Yapılan deneylerde 14 gün sonra farelerin karın bölgelerinde yaralar görülmüş ve 7,5 mg olarak verilen doz 2 mg'ye düşürülmüştü. Aynı sonuçlar çıkınca Hıfzısıhha da firmaya aşının güvenli olmadığını duyurmuştu. Bunun üzerine firma Hıfzısıhha'ya baskı uyguladı ve Başkan Mustafa Ertek de firma yetkilileri ile toplantı düzenledi. Hıfzısıhha yetkilileri, sonuçların zararlı olduğu kanısını savundukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldı. Öte yandan Hıfzısıhha, aşıyı tekrar Veteriner Koruma ve

Araştırma Merkezi'ne gönderdi, orada tekrar deneyler uygulandı. Deney sonuçlarında da aşı uygulanan hayvanların karaciğer ve akciğerinde hastalık meydana geldiği ifade edildi ve rapor Hıfzısıhha'ya gönderildi. Hıfzısıhha'nın bu konuda kanaati de ürünün güvenli olmadığı şeklinde oldu. Yine de aşı ülkeye getirildi ve Doğu illerine soğuk hava deposu olmadan üstü açık kamyonun üzerinde taşınırken yakalandı. Bunlar şimdi Esenboğa'da kiralanan depoda bulunduruluyor" iddialarında bulundu.

500 milyon liranın boşa gittiğini ifade eden Durmuş, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketinden kendisine sesleniyorum; Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirin ve bunu tekrar incelesin" diye konuştu.

İstanbul'da 28 kişide kızamık hastalığı ile Ankara'da bir kişide difteri çıktığını hatırlatan Durmuş, "İstanbul'da yüzlerce sağlık ocağı kapatıldı. Sağlık ocakları koruyucu hizmet yapamıyor. Aile hekimleri bürolarından dışarı çıkamıyor. İstanbul'da 160 sağlık ocağı kapatıldı, o nedenle aşılama programı aksadı. Bunun için bu hastalık çıkmaya devam edecek. En tuhafı ise Bakan Akdağ'ın cevabıydı. Kendisi kızamık hastalığının hangi yaş grubunda olduğunu açıklamıyor. Çocuk hastalığı olan kızamık 21-36 yaş grubu arasında kocaman adamlarda mı çıktı yoksa çocuklarda mı? Dünya Sağlık Örgütü, çocuk felci hastalığından kurtuluşu kutladı. Korkuyorum ülkede 2002 yılında yok edilen çocuk felci hastalığı Türkiye'den AB'ye hortlayacaktır" ifadelerini kullandı.

ESKİ SAĞLIK BAKANI DURMUŞ'TAN DOMUZ GRİBİ İLE AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 15:17:04
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?