3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Mikro kredi uygulaması başladı

Çalışmak isteyen kadınlara, özürlülere, yaşlılara küçük çapta kendi işini kurmak isteyen insanlara mikro kredi uygulaması yapan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Kayseri’de de faaliyetlerine başladı.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül’ün önderliğinde 11 Haziran 2003’de Diyarbakır’da başlatılan Mikro Kredi uygulaması, tüm ülke genelinde yaygınlaşmaya başladı.
Bangladeş’li bir iş adamının ülkesinde başlattığı ve elde edilen başarıdan sonra gelişmekte olan Müslüman ülkelerde de başlatılan mikro kredi uygulaması ile yüz binlerce kişi küçük çapta mikro kredi kullanarak iş sahibi oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tisva Kayseri Sorumlusu Gülay Yermez, Kayseri bölgesinde mikro kredi uygulamasına yeni başladıklarını belirterek, “Yeni başlamamıza rağmen oldukça yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bayanların istihdamına yönelik olan uygulamamıza, bir kaç hafta içerisinde yüzlerce kişi müracaat etti. Bu müracaatları değerlendirerek, yüzlerce kişi Mikro kredi imkanından faydalandı. Özellikle kırsal alanlarda inek, arı, halı dokuma, dikiş makineleri alımı gibi değişik mal ve ekipman alımı yaparak kendi iş imkanlarını oluşturmak isteyen hemşerilerimizi boş çevirmeden bu imkandan yararlanmalarını sağladık. Kredi ödemeleri zaten haftalık olduğundan, bayanlar zorlanmadan ödeyebilmektedir” dedi.
Tisva Kayseri Bölgesi sorumlu yardımcısı Sevil Eser’de yaptığı açıklamada, mikro kredi uygulamasının özellikle bayanların iş edinmesine yönelik bir çalışma olduğunu belirterek, “İlk yıl itibariyle 700 YTL kredi kullanan bir bayan, düzenli ödeme yaptığında ileriki yıllarda bu oran katlanarak artmaktadır. Geri ödemeler haftalık olarak yapılmaktadır. 46 haftada ödemeler tamamlanmaktadır. Her hafta ekibimiz bayanlarımızı hem ziyaret etmekte, hem de ödemeyi tahsil etmektedir. Her hangi bir banka veya aracı kuruluş kullanılmadan tahsilatlar elden yapılmaktadır. Senet, ipotek, kefil gibi bir şartımızda bulunmamaktadır. Tamamen güvene dayalı bir sistemimiz mevcuttur” diye konuştu.

Mikro Kredi uygulamasına müracaat ve bilgi edinmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait Argıncık Gençlik Merkezinde bulunan Tisva bürosuna veya 240 85 48 nolu telefonlardan bilgi edinebileceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?