4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Milli sporcunun yol çilesi

Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı'nın milli sporcusu Tuğba Akalan, her hafta sonu takımı ile müsabakalara katılmak için uzun bir yol çilesi çekiyor. Tuğba Akalan, Kayseri'ye tayini çıkmadığı takdirde, aktif sporculuk hayatını bitireceğini söyledi.

2008-2009 hentbol sezonundan bu yana beden eğitimi öğretmeni olarak görev yaptığı Şırnak'ın Beytülşebap ilçesinden Kayseri'ye gelebilmek ve tekrar Şırnak'a dönebilmek için uzun bir yolculuk maratonu yaşadığını kaydeden Akalan, yetkililerden ilgililerden yardım bekliyor.

Şubat 2009 atamasına kadar tayininin Kayseri'ye gerçekleşmemesi halinde aktif sporculuk hayatını bitirmek zorunda kalacağını belirten Akalan, "21 Ağustos 2008 tarihinde belirlenen milli sporcu atamasında Şırnak'ın Beytülşebap ilçesine
beden eğitimi öğretmeni olarak tayinim çıktı. Halen süper ligde mücadele eden Kayseri Erciyes Üniversitesi Bayan Hentbol Takımı'nda aktif sporcu olarak spor yaşantıma devam ediyorum. Kayseri Erciyes Üniversitesi Bayan Hentbol Takımı'nın her hafta oynadığı maçlara Şırnak'tan gelip gidiyorum. Kayseri'ye gelmem bir günümü alıyor. Kayseri'ye gelebilmek için Şırnak'tan havaalanı olmadığı için önce Mardin, Diyarbakır veya Batman'a gidiyorum. Havaalanına ulaşmak en az 4-5 saatimi alıyor. Şırnak'a en yakın havaalanı Mardin'de, orası da 4 saat sürüyor. Diyarbakır'a gidebilmek için 6 saat yolculuk yapmam gerekiyor. Tabii ki uçağa yetişebilirseniz. Bazen uçağı da kaçırabiliyorum. Havaalanından uçağa binebilirsem Ankara'ya uçuyorum. Ankara'dan ise otobüsle Kayseri'ye geliyorum ve takımımla birlikte maça çıkıyorum. Her hafta sonu yaşadığım bu maceralı yolculuk benim en az 1 günümü, eğer birde uçağı kaçırırsam daha fazla zamanımı alıyor" dedi.

Her hafta çarşamba günü akşamında Şırnak'tan yola çıkarak Perşembe günü Kayseri'de takımımla birlikte antrenmanlara yetişmeye çalıştığını anlatan Tuğba Akalan, "Önceki günlerde bakanlıktan, (Aktif sporcuları, spor yaptıkları illere alacağız) şeklinde bir karar çıkmış ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da bunu imzalamıştı. Ancak çok kalabalık bir liste olduğu için araştırmaya gidildiği söylendi. Bu durumda olan 80 kişi varmış. Bunların arasında aktif olmayan sporcular da varmış. O yüzden bakanlık bunun araştırmasını yapıyormuş. Araştırma halen devam ediyormuş, ama benim gibi onlarca aktif sporcu çok mağdur durumda. Her hafta aynı maceralı ve sıkıntılı yolculuğu yaşıyorum. Şırnak'ta 6 tane milli ve aktif sporcu olan arkadaşım var. Şırnak'tan sadece taekwondo sporunda 29. Yaz Olimpiyat oyunlarında 57 kiloda olimpiyat ikincisi olan ve aktif spor hayatını sürdüren Azize Tanrıkulu adlı arkadaşımızı görevlendirme ile Antalya'ya aldılar. Ben de hentbolde 100'den fazla milli formayı giydim ve halen Erciyes Üniversitesi Bayan Hentbol Takımı'nda aktif olarak oynuyorum. Evliyim ve bir oğlum var. Bu yüzden milli takım faaliyetlerine katılamıyorum, ama halen aktif sporcuyum. Her hafta Şırnak'tan Kayseri'ye gelmek ve maçtan sonra tekrar Şırnak'taki görevime dönmek için aynı yolu kat etmek beni fazlasıyla yoruyor ve yıpratıyor. Bu şekildeki mücadelem çok zor oluyor. Antrenman yapmadan spor hayatınıza devam edemezsiniz. Şubat 2009 atamasına kadar inşallah atamam gerçekleşir. Aksi takdirde aktif spor hayatım
bu gidişle devam edemeyecek. Çünkü her hafta gidip gelmem hem çok zor, hem de çok masraflı oluyor. Aynı zamanda antrenman yapamamak çok kötü. Şırnak'ta bir hentbol takımı olsaydı ben de onlarla birlikte antrenmanlara katılırdım. Ama hentbol bir takım sporu, takım halinde antrenman yapmayı gerektiren bir spor. Bireysel bir spor olsa her gün kendi antrenmanımı yapardım. Ama Şırnak'ta da hiç bir hentbol takımı olmadığı için bu şekilde çok mağdur oluyorum. Yetkililerin benim gibi mağdur durumdaki aktif sporculara kulak verilmesini ve bu sporcuların bir an önce spor yaptıkları illere beden eğitimi öğretmeni olarak tayinlerinin gerçekleştirilmesini istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?