4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Minibüsçü esnafa destek sözü

Önümüzdeki günlerde Halk Otobüsüne geçecek olan minibüsçü esnafı, beklenti ve taleplerini iletmek üzere Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Genel Sekreter Mustafa Yalçın tarafından kabul edilen minibüsçü esnafına yardım ve destek sözü verildi.

Belediyeye gelen 20 kadar minibüsçü esnafının, '2 gün çalışıp 1 gün dinlenme' şartının değiştirilmesi yönündeki taleplerini dinleyen Genel Sekreter Yalçın, bu talebin hem sözleşmeye hem de UKOME kararına aykırı olacağına dikkat çekerek, "2 minibüs yerine 1 halk otobüsü uygulamasına geçilmesini içeren UKOME kararında ve buna uygun olarak imzalanan sözleşmede, bu arkadaşlarımızın iki gün çalışıp bir gün dinlenmeleri yönünde bir karar var. Bu durum hem UKOME hem de ilgili Meclis kararında açıkça belirtilmiş durumda. Ancak biz, minibüsçü esnafının öncelikli olarak doğalgazlı otobüsleri getirip işe başlamalarını tavsiye ediyoruz. İşe başladıktan sonra ortaya çıkacak duruma göre kendilerine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Gerek konuyla ilgili idari ve bürokratik işlemlerde, gerekse havuz sistemine dahil olma gibi konularda destek olmaya, sıkıntılarını çözmeye çalışacağız. Belediyemizle iş yapan hiçbir esnaf grubunu şimdiye kadar mağdur etmedik. Bundan sonra da kimsenin mağdur olmasını istemeyiz" dedi.

Ayrıca otobüs firmaları ile yapılacak pazarlıklarda minibüsçülere yardımcı olacaklarını belirten Genel Sekreter Yalçın, KDV ve ÖTV'den muafiyetleri konusunda gösterdikleri çabayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 23:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?