5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Minibüsçüler eylemde

Kayseri'de yaklaşık 100 minibüsçü, güzergahlarının değiştirilmesine tepki göstererek, Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapatma eylemi yaptı.

Şehir içerisindeki trafiğin rahatlatılması amacıyla alınan karar gereği minibüsçülerin güzergahları değiştirildi. Yapılan değişikliğe tepki gösteren yaklaşık 100 minibüsçü, Büyükşehir Belediyesi önünde araçlarını park ederek, yolu kısa süreli trafiğe kapatarak, oturma eylemi yaptı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin önlem aldığı eylemde, minibüsçüler Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi ile görüştürüldü. Bu görüşmeden memnun olmayan minibüsçüler daha sonra Genel Sekreter Mustafa Yalçın'la bir araya geldi. Minibüsçülerin sorunlarını dinleyen Mustafa Yalçın, yeni güzergah belirlenmesi için çalışacaklarını söyledi. Yapılan görüşmeler sonucu minibüsçülere bir hafta daha eski güzergahta çalışma izni verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, PASUMA festivaliyle ilgili toplantının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevapladı. Özhaseki, bir hafta süre verdiklerini ve eski güzergahta minibüsçülerin çalışacağını, ancak bir hafta sonra belirlenen güzergahlara dönüleceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 20:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?