5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Minik Nazlıcan'ın duyma sevinci

Kayseri'de 4 yaşındaki Pembe Nazlıcan Ünal, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla biyonik kulağa kavuştu. Küçük kız, ameliyatın ardından hem duymaya hem de konuşmaya başladı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tam işitme kaybıyla başvuran Pembe Nazlıcan Ünal (4), yapılan biyonik kulak operasyonundan sonra duymaya ve kısa bir süre sonra konuşmaya başladı.

Açıklamalarda bulunan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Somtaş, tam işitme kaybı şikayeti ile hastaneye getirilen Pembe Nazlıcan Ünal'a, "Koklear Implant" adı verilen bir yöntemle biyonik kulak taktıklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Somtaş, "Pembe Nazlıcan Ünal, ailesi tarafından 1 yaşlarında doğuştan işitme kaybı nedeniyle hastanemize getirildi. Her iki kulakta da tam işitme kaybı tespit edildi. Ardından iki kulağa işitme cihazı yerleştirildi. Hasta iki sene boyunca takip edildi. Bu süre içinde Nazlıcan sadece anne-baba diyebildi. 9 ay önce Nazlıcan'ın sol kulağına "Koklear Implant" adı verilen bir operasyonla biyonik kulak takıldı. Şu anda normal bir çocuk gibi işitiyor ve konuşuyor. Normal anaokuluna gidiyor. Başarısı çok iyi ve eğitimini normal okullarda sürdürmesi bekleniyor. Pembe Nazlıcan Ünal artık yaşamın içinde tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılayabilecek durumda" dedi.

Biyonik kulak takıldıktan sonra hayata dönen Pembe Nazlıcan Ünal'ın babası İsmet Ünal ve annesi Ayşe Ünal, kızlarının duyuyor ve konuşuyor olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Nazlıcan'ın yeniden dünyaya geldiğini, ailece çektikleri acıların sona erdiğini kaydeden baba İsmet Ünal, "Kızımız doğuştan duymuyordu. Bu yüzden de konuşamadı. Nazlıcan'ın tedavisi için Kırşehir'den gelip üniversiteye başvurduk. Doktorlar bize büyük ilgi gösterdi. Kızımız tedavi altına alındı. Nazlıcan duymuyor, konuşmuyor ve karanlık bir dünyada yaşıyordu. Yapılan tedavi ve ameliyat sonrası Nazlıcan duymaya ve konuşmaya başladı. Neredeyse yeniden dünyaya geldi. Onunla birlikte biz de aydınlığa kavuştuk. Geçmişte, bir anne ve babanın duyabileceği, yaşayabileceği büyük acılar yaşadık. Şimdi, çok mutlu ve sevinçliyiz. Doktorlarımıza şükran borçluyuz. İşitme kaybı bulunan diğer çocuklarımızın da duymasını, konuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?