3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Miniklerden Mevlana'ya anma töreni

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, büyük Türk düşünürü ve evrensel hoşgörünün en büyük önderlerinden birisi olan Mevlana'yı ölüm yıldönümünde yapmış oldukları etkinlikle andı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan anma etkinliğine konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu, her yıl Aralık ayının son haftasının Mevlana Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl UNESCO tarafından Mevlana'nın 800. ölüm yıldönümünde 'Dünya Mevlana Yılı' olarak anıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu, yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleri ile özetleyen Mevlana'nın hayatı ve eserleri hakkında programa katılan çocuklara bilgiler verdi.

Mevlana'nın eserlerinin çok iyi okunarak idrak edilmesi gerektiğini ve verdiği öğütlerle her zaman hoşgörüyü, sevgiyi ön planda tuttuğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu, Mevlana'nın ölüm gününün yeniden doğuş günü olarak kabul ettiğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmaklıoğlu, “O öldüğü zaman sevdiğine yani Allah'a kavuşacaktı. Onun için Mevlana ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen 'Şeb-i Arus' deniliyor” dedi.

Anma programında ayrıca çocuk meclisi üyeleri tarafından Mevlana ile ilgili şiirler okundu. Mevlana'nın öğütlerini konu alan ve çocuk meclisi üyeleri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sahnelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 20:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?