5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Miniklere ingilizce eğitimi

ANASINIFI ÇOCUKLARINA İNGİLİZCE EĞİTİM

Kayseri'de 0-6 yaş grubundaki çocukların anasınıfında aldıkları İngilizce eğitimin, gelecek yıllarda dil öğrenimini kolaylaştıracağı belirtildi.

Birçok insan farklı yaşlarda yabancı dil eğitimi almasına, hatta bu konuda başarılı olmasına rağmen, yapılan araştırmalar erken yaşlarda başlanan yabancı dil eğitiminin en etkili sonucu ortaya çıkardığını gösteriyor. Henüz okula-yazmayı sökmemiş çocukların yabancı dil öğrenmesi, ülke genelinde kurulan anaokulları sayesinde daha da basitleşti. Bu kapsamda Kayseri'de bir ilk olarak 0-6 yaş grubundaki çocuklara yabancı dil eğitimi veren Smiling Children isimli özel kreş ve anaokulu hizmete açıldı.

0-6 yaştaki çocukların daha hızlı ve etkili öğrenme sağladıklarını belirten İngilizce öğretmeni Betül Sungun, "Çocuklar artık ikinci dillerini anaokullarında öğrenebiliyor. Bir bebek doğduğu anda tüm dilleri öğrenmeye hazırdır. Çünkü çocukların beyinleri 8 yaşına kadar dil gelişiminin her ayrıntısını öğrenmek üzere programlanmış bir yapıdır. Özellikle 0-5 yaş arası çocuklar için yabancı dil öğrenme önemli bir dönemdir" dedi.

Gün içerisinde çocuklarla sürekli İngilizce konuştuğunu söyleyen öğretmen Sungun, "Oyunlarımızı ve aktivitelerimizi İngilizce yapıyoruz. Bunun yanı sıra İngilizce komutları aynı Türkçe'deki gibi hızlı bir şekilde anlayıp yerine getirebiliyorlar. Çocukların ileriki yaşlarında İngilizce eğitimi konusunda problem olmamasını sağlıyor. İngilizce artık çocuklar için bir korku olmaktan çıkıyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey vardır ki bu da nörofizyolojik olarak İngilizce'yi erken yaşlarda veya herhangi

bir dili erken yaşlarda öğrenebildikleridir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda 4-5-6 yaşlardaki çocukların 18-19 yaşlardaki insanlara göre daha iyi ve etkili bir öğrenme sağlıyorlar. Amacımız çocuklara daha iyi bir gelecek sunmak ve daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak" diye konuştu.

Kayseri'de açılan Smiling Children isimli özel kreş ve anaokuluna ise aileler tarafından talebin yüksek olduğu bildirildi.

ANASINIFI ÇOCUKLARINA İNGİLİZCE EĞİTİM
ANASINIFI ÇOCUKLARINA İNGİLİZCE EĞİTİM
ANASINIFI ÇOCUKLARINA İNGİLİZCE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 10:51:05
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 11:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?