5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Miniklere Yıldız'dan belediyecilik dersi

Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediyelerin hayatın her noktasında insanlara hizmetle görevli olduğunu söyledi.

Kayseri TED ve Sağanak Koleji öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Başkan Bekir Yıldız’ı ziyaret edip, ‘hayırlı olsun’ dilekleriyle ders müfredatlarında yer alan belediyecilik konusunda ilk ağızdan bilgi aldı.

Hayatın akışı içinde belediyelerin, insanların ihtiyaç duyduğu bütün hizmetlerin karşılanmasından sorumlu olduğu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Belediye sizlerin hayatını kolaylaştırmak, yaşanabilir mekanlar sunmak için görev yapar. Belediye başkanı 5 yılda bir seçimle göreve gelir. İnşallah sizler de büyüyünce belediye başkanı olursunuz. Belediye başkanlığı çok onurlu ve güzel bir görevdir. Yaptığınız hizmetleri insanların kullandığını, hayatının kolaylaştığını, mutlu olup size dua ettiğini görünce bütün yorgunluğunuz gidiyor. Akaryakıt istasyonlarında 7 gün 24 saat açık yazıyor ya, başkan olduktan sonra 7 gün 24 saat çalışıyorsunuz” dedi.

Yerel yönetimlerin görevleri ve yapacakları hizmetler hakkında da miniklere bilgi veren Başkan Bekir Yıldız, öğrencilerin sorularını da cevapladı. Gecekondular niye kaldırılmıyor? Şeklindeki soruya Başkan Bekir Yıldız ise, “Kayseri’de hem gecekondu önleme bölgesi var, hem de gecekonduları imarlı yapılara dönüştürülen mahallelerimiz var. Bu konuda yaptığımız çalışmalar Türkiye’ye örnek oldu” diye cevap verdi.

Bisiklet kullanmanın tasarruf sağladığını, bisiklet yolları yapılması için teklif getiren öğrenciye de Başkan Bekir Yıldız, “1995 yılında çok geniş bisiklet yolları yaparak bisiklete binmeyi teşvik ettik. Belediye başkanları olarak bisikletlere bindik. Bisiklet yollarının çok kullanılacağını zannettik, ama maalesef Kayseri’de büyükler bisiklete binmedi. Biz yine de bisiklete binmeyi teşvik ediyoruz. Siz bisiklete binmeye devam edin” tavsiyesinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?