5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mobilya üssünde fuar günleri...

EXPOMOBLE 2009 KAYSERİ MOBİLYA FUARI AÇILDI

Expomoble 2009 7. Kayseri Mobilya Fuarı, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde açılışı yapılan fuarda bir konuşma yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, mobilya sektörünün Kayseri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Mobilya sektörü, ülkemiz ve Kayseri ekonomisine büyük bir katma değer sağlamaktadır. Kayseri'nin mobilya sektöründe çok büyük aşamalar kat etti. Ülkemizin mobilya ihracatının yüzde 32'sini Kayseri'den yapıyoruz'' dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci de, Kayseri'de mobilya sektörünün kanepe üretimiyle başladığını ve bugün gelinen noktada, firmaların kendi tasarımlarını dünyaya pazarladığını belirtti. Kilci, ''Mobilya sektörü, Kayseri'de büyük bir aşama gösterdi. 1965 ve 1975 yılları arasındaki durgunluktan sonra 1980 sonrasında yeniden hareketlenen ve gelişme gösteren mobilya sektörü, artık kendi ürünlerini dünya pazarına övgüyle sunuyor. Kayseri, mobilya sektörünün üssü, başkentidir'' diye konuştu.

Kayseri Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ise, mobilya sektörünün gösterdiği başarıları asla yeterli görmediklerini, sürekli yenilik arayışında olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mustafa Boydak, Hasan Ali Kilci ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü birlikte kesti. Fuarı gezen Vali Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı.

EXPOMOBLE 2009 KAYSERİ MOBİLYA FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:31:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 21:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?