4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Mobilyada sanal tasarım devri

İpek Mobilya, geliştirdiği bir proje ile mobilya sektörünün mağazalar açısından en büyük problemlerden biri olan teşhir sorununu ortadan kaldırarak, müşterisine sanal ortamda odasını tasarlama imkanı sunuyor.


Mobilyanın ihtiyaç olduğu kadar moda ve zevkin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten İpek Mobilya İş Sistemleri Geliştirme Direktörü Ramazan Konuk, mobilya tüketicisinin diğer tüketicilerden ayrı tutulması gerektiğini söyledi.

Konuk, ”Mobilya tüketicisini diğer tüketicilerden ayıran en önemli özellik, ürünü satın alma kararı verirken bir takım kriterleri göz önüne alması ve ona göre karar vermesidir. Bu kriterler, marka, model, kumaşın cinsi, kumaşın rengi, desen, tercih ettiği ürün renginin evindeki diğer unsurlarla (duvar rengi, perde rengi gibi) uyumu gibi kriterlerdir. Problem de bu noktada başlıyor. Tüketici ürünü mağazada görebilmektedir. Ancak evindeki diğer unsurlarla uyumu için sadece kumaş kartelasından kumaş seçebilmektedir. Gördüğü kumaşın, ürünün üzerinde nasıl göründüğünü ancak hayal ederek bir tahmin yürütebilmektedir. Bu sebepledir ki bazı zamanlarda hayal kırıklıkları yaşanabilmektedir. Aynı sorun ebat için de geçerlidir. Alacağı ürünün odasına sığıp sığmadığını kestirmekte zorlanmaktadır. İpek Mobilya, bilgi işlem müdürlüğü bünyesinde geliştirilen yazılım tamamen internet ortamında hazırlanmış üç boyutlu ve mobilya sektöründe Türkiye’de ilk, mevcut itibariyle tek yazılımdır. Proje, ilk etapta bayilere açılmış olup, yakın tarihte internet sitemizde tüm tüketicilerin kullanımı için hizmete açılacaktır. Yazılımın kullanımı son derece basit ve fazla zaman gerektirmemektedir. Tüketici, 3 adımda tasarımı tamamlamaktadır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 13:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esen konuk IP: 88.229.219.xxx Tarih : 7.01.2008 13:21:44

valla ramazan bey sız ve ekıbınız süpersınız.ıpekle daha ıyı günlere ınsallah