5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Moralli olan insanların verimi artıyor'

Kayseri İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, son dönemlerde toplumda üzücü olayların yaşandığını belirterek, ruh hali ve psikolojik rahatsızlığı olan insanların topluma kazandırılması adına yakınlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlığın tanımını yaparken, insanların biyolojik olarak iyilik hali yanında, ruh halinin de bir bütünlük olması şeklinde bahsedildiğini hatırlattı.

İnsanların ağrısının, sancısının, ateşinin veya vücudunun her hangi bir yerinde ağrısının olmamasının yanında ruh hali olarak da bir bütünlük içinde olmasının önemli olduğunun altını çizen Çetinkara," Toplumda dönem dönem üzücü olaylar oluyor. Toplumda üzücü olayların insanları üzdüğüne şahit oluyoruz. Şu çok önemli, biz hastalara gereken ön tedbirlerini alıp faydalı olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Psikolojik problemi olan hastalarımıza da bir şekilde yardımcı olma adına toplumda bu hastalarımızın yakın çevrelerinde büyük iş düşüyor. Psikoloji birimindeki hastaları toplumdan dışlamak, onları toplum önüne koymak gibi bir niyetimiz yok. Ama psikiyatri doktoruna ihtiyacı olan hastalarımızın, ruh hali bozuk olan kişilere yakın çevresindeki insanların yardımcı olması gerekiyor" dedi.

Psikoloji rahatsızlıkları bulunan hastaların topluma kazandırılması adına vatandaşlara önemli görevler düştüğünü hatırlatan Çetinkara, "Halkımızdan bu konudan destek istiyoruz. Psikolojik zemini tedavi ettiğimiz zaman hastalarımız daha kolay iyileşiyor. Sadece psikiyatri değil, diğer insanlarında moral motivasyon iyi olduğu zaman verimlilikleri artıyor. Hasta olan insanlar daha kolay şifaya ulaşıyor. Onun için toplumun genel huzuruna çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Son zamanlarda gündemde olan domuz gribi ile ilgili olarak Kayseri'de başta hastaneler olmak üzere Erkilet Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Çetinkara, bu konuda vatandaşların rahat olmasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?