1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Mortgage'i istemeyenler için son üç ay

Kayseri Sanayi Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, konut finansmanı Mortgage sistemine katılmak istemeyen tüketiciler için üç aylık sürenin başladığını bildirdi. Sistemden yararlanmak istemeyen tüketicilerin bu süre zarfında kredi kullandıkları bankaya dilekçe vermesi gerekiyor.

Kayseri Sanayi Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 5582 Sayılı Konut Finansmanı Sistemi'ne ilişkin çeşitli kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun yürürlüğe girdiğini söyledi. Akçadırcı, bu süre içerisinde talepte bulunmayan tüketicilerin bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce düzenlenmiş bulunan sözleşmelerinin bu kanunun 38/A maddesinin birinci fıkrası kapsamında kabul edileceğini bildirdi.

Kamil Akçadırcı, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un tüketici lehine olan düzenlemelerden yararlanmaya devam etmek isteyen ve Mortgage sistemine katılmak istemeyen tüketiciler en geç 5 Haziran 2007 tarihine kadar kredi kullandıkları bankaya dilekçe ile başvuruda bulunmak zorundadır. Tüketiciler, Bakanlığımızın Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nce hazırlanmış ilgili banka şubesine verilecek dilekçe örneğini Bakanlığın www.sanayi.gov.tr adresli web sitesinde bulabilecekleri gibi il müdürlüğünden de temin edebilirler."
iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 18:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?