5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mostar'da ders başı 1 Eylül'de

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Mostar'da açılan mesleki eğitim ve beceri kursları bölge halkından yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi Mesleki Beceri Geliştirme ve Eğitim-Öğretim Kursları (KAYMEK) tarafından Mostar'da açılan mesleki eğitim ve beceri kursları, savaş sonrası yeniden yapılanma sürecinde olan kardeş şehir Mostar'da Boşnaklarla birlikte bölgede yaşayan diğer etnik topluluklarında kaynaşmasına vesile oluyor.

KAYMEK tarafından takı-tasarım, ahşap boyama, alüminyum folyo rölyef, dikiş ve cam boyama olmak üzere 5 branşta düzenlenen meslek kursları, 400 kişinin katılımıyla 1 Eylül 2009'da başlayacağını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kurslara Boşnakların yanı sıra Hırvat ve Sırplar tarafından da büyük ilgi gösterildiğini ve bölgedeki barış ortamının kalıcılığının sağlanması yolunda önemli ortamlar oluşturduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların savaştan zarar görmüş bölge insanlarının acılarını hafifleterek hayata daha sağlam bir şekilde tutunmalarına katkıda bulunacağını ifade eden Başkan Özhaseki, "Büyükşehir Belediyesi olarak kardeş şehrimiz Mostar'da düzenlemiş olduğumuz mesleki eğitim kurslarına, burada daha önce birbirleriyle çatışma halinde olan milletlere mensup insanlar katılıyor. Katılımcılar kurslar sayesinde meslek sahibi olurken, kaynaşma fırsatı elde ediyorlar. Bu da buradaki barış ortamının kalıcılığı açısından önemli yer teşkil ediyor" dedi.

KAYMEK kurslarının, başka ülkeler tarafından geçici olarak düzenlenen etkinlik veya programlardan farklı olarak yılın 12 ayı boyunca devam etmesi bakımından ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, kursların verildiği binanın masraflarının ve burada görev yapmakta olan öğretmenlerin maaşlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığına da dikkat çekti.

Başkan Özhaseki, ayrıca kurslar esnasında ihtiyaç duyulan malzemelerin de Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderildiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 17:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?