5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mostar'da iftar keyfi

Mostarlılar, Ramazan ayı boyunca Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında biraya geldi ve hep birlikte iftar etme imkanı buldu.

Yaşlılar Evi'nde Ramazan ayı başında kurulan ve o günden bu yana her gün yaklaşık 500 kişiye verilen iftar yemeğine merkezde kalan yaşlıların yanı sıra Mostar halkı da büyük ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Bosna ile kardeş şehir ilişkisinin ötesinde tarihsel bir bağ bulunduğunu ifade ederek "Orada bulunan kardeşlerimiz bizlere ata yadigarı. Kendileriyle hem tarihi hem de dini yönden bağımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarihsel sorumluluğun gereğini elimizden geldiğince yerine getirmeye ve sıkıntılarına bir nebze olsun derman olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kurduğumuz iftar sofrasıyla hem Mostarlıları bir araya getiriyoruz hem de ihtiyaç sahibi olanların iftar yapmalarına imkan sağlıyoruz" dedi.

Başkan Özhaseki'yi kendi içlerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Mostarlılar ise, 'Kardeş Şehir' Kayseri halkı ve Başkan Özhaseki'nin hep yanlarında olduğunu belirterek, "Başkan Özhaseki'ye bizim için yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Açtığı kurslarla yüzlerce insanımıza meslek öğretiyor, iş sahibi yapıyor. İki yıldır Ramazan ayında iftar sofrası kurarak bizlerin Ramazan sevincine ortak oluyor. Yapılan bu çalışmalar Kayseri ile Mostar arasındaki kardeşlik duygularını daha da artırıyor" şeklinde konuştular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 10:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?