5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MOSTAR'dan teşekkür mesajı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Mostar'da açılan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları’na (KAYMEK) devam eden Majda Balaliç, Mostar halkının yararına yapılan en iyi işin, açılan kurslar olduğunu ve bu sayede savaşın negatif duygularından arındıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yazdığı mesajla kurs hakkındaki düşüncelerini ve Kayseri'ye karşı hissettiği şükran duygularını ifade eden Balaliç, savaşın acısını bu kurslar sayesinde hafifletmeye çalıştıklarını ifade etti.

Balaliç mesajında, "Şehrin değişik yerlerinden gelen katılımcılarla birlikte, bu aktiviteler sayesinde sosyalleşiyoruz. Kurs bitiminde, vaktimiz olursa, bir kahve içerken kursta yaptığımız işler hakkında ve başka değişik günlük olaylar hakkında konuşuyoruz. Bazen kursta insanların işlerini yaparken ne kadar mutlu olduklarını hissediyorum. KAYMEK onlar için bir terapi gibi. Üretmeye başladığınızda, kendinizi savaşın oluşturduğu bütün negatif duygulardan arındırıyorsunuz ve gözlerinizi sadece renklere, şekillere ve oluşturduğunuz işe odaklıyorsunuz. Bazılarımız daha becerikli, bazılarımız daha az; ama burada el emeği takı tasarımın yeni dünyasını keşfettik. Bu kursa başladığım günden bu yana her gün size aklımdan böyle bir mektup yazıyordum. Buradaki insanlar adına bir kez daha söylemek istiyorum; Mostar halkının yararına en iyi şeyi yaptınız ve biz gerçekten müteşekkiriz" diyor.

Mesajında Kayseri'nin cömertliğine ve her zaman yanlarında olduğuna dikkat çeken Balaliç, "Bizleri Mostar'da bütün cömertliğinizle desteklediğiniz ve yanımızda olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Düşünceniz çok güzel ve birçok konuda bize yardımcı oluyor. Ücretsiz malzemeler, eğitmenler, kurs süresince bize sağlanan temiz ve modern alanlar. Öğretmenler o kadar cana yakın ki, işlerimizi yapabilmemiz için çok sıcak bir ortam oluşturuyorlar. Buradaki insanlar, her ne kadar bazı zamanlar farkında olmasalar da yaşanan savaş yüzünden gerçekten gerginler. Olumlu bir şeyler yapmak, hoş şeyler ortaya çıkarmak ve yeni beceriler kazanmak onlar için o kadar önemli ki. Burada sahip olduğumuz şeyler için gerçekten müteşekkiriz" şeklinde mesajını tamamlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 12:10:21
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 18:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?