4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Mostarlı emekliler Kayseri'de

Mostar Emekliler Derneği Başkanı Cipra Erna, Kayseri'yi görmekten ve Başkan Özhaseki ile tanışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Mostar'da yaşayan yaşlılar olarak biz çok şanslıyız. Sizin bize yaptıklarınızı ve bu Kayseri ziyaretini asla unutmayacağız" dedi.

Mostar Emekliler Derneği'ne mensup bir grup Mostarlı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye makamında ziyaret etti. Duygusal anların da yaşandığı ziyarette, yaşlarının çok ileri olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Erna, Kayseri'yi bir kez daha görme şanslarının olmadığını kaydetti ve Mostar'a yapılanlardan dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.

Başkan Özhaseki'nin seçimlerde aday olup olmadığını soran Mostar Emekliler Derneği Başkanı Cipra Erna, kendilerini yeniden başkan görmek istediklerini ifade etti. Cipra Erna, "Hakkınızda çok şey duyduk. Sizinle tanışmayı ve Kayseri'yi görmeyi çok istiyorduk. Bu dileğimiz yerine geldiği için çok mutluyuz. Çok uzun süredir belediye başkanlığı yaptığınızı biliyoruz. Genç yaşta büyük başarılar ortaya koydunuz. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Umarım seçimlerde yeniden aday olursunuz ve kazanıp yine bizim başımızda bulunursunuz. Bizler Mostar'da çok acıklı durumdaydık. Büyük desteğinizi gördük. Bizim için çok şey yaptınız. Kayseri'ye gelmekten dolayı çok mutluyuz, bir daha gelme imkanımız da olmaz diye düşünüyoruz. Kayseri'yi unutmayacağız" dedi.

Başkan Özhaseki ise, Mostar'ın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, "O topraklarla yaklaşık 500 yıllık bir ilişkimiz var. Tarihi ve kültürel bağın yanı sıra gönül bağımız var. Bu bağ yüzyıllardır sürüyor. Ben iki kez Mostar'a gittim, sokaklarında hiç yabancılık çekmedim. Sanki bir Anadolu şehrinde gibiydim. Ayrıca Mostar Köprüsü'nün mimarı Mimar Hayreddin'de bizim dünyaca ünlü hemşerimiz Mimar Sinan'ın öğrencisidir. Atalarımız ta 500 yıl önce oralara gelmişler ve buradan izler taşımışlar. Bizim oralardan şimdiki beklentimiz dostluk ve barış içinde yaşamanız. Hangi milletten olursa olsun, tüm toplumun huzurlu ve keyifli bir yaşam sürmesidir" dedi.

Konuşmalardan sonra Başkan Özhaseki'ye Mostar Köprüsü'nün yağlı boyadan yapılmış tablosu ile yine Mostar Köprüsü'nün bir biblosu ve köprüden bir parça taş hediye eden Mostarlı yaşlılar, Başkan Özhaseki'de şilt hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?