5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mua Thai İl Şampiyonası yapıldı

Kayseri'de, 15-18 yaş arası Mua Thai İl Şampiyonası düzenlendi.

Kocasinan Belediyesi Kaski Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, çok sayıda sporcu katıldı. Bay ve bayan 15- 18 yaş arası şampiyonasının sonucunda 17 siklette ilk 2 dereceye almayı başaran sporculara madalya verildi.

Şampiyona hakkında bilgiler aktaran Mua Thai İl Temsilcisi Halil Demir, il şampiyonasında ilk 2'ye giren sporcuların ilk olarak Ankara'da yapılacak bölge şampiyonasına, burada dereceye girenlerin ise Türkiye Şampiyonası'na katılacağını söyledi. Demir, "Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporcularımız, Ekim ayında yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

İl şampiyonasına 15-18 yaş arasındaki 100 sporcumuz katıldı. 17 sikletin bugün ilk 2'si belli oldu. Maçlar kıran kırana geçerken, final maçları daha zorlu geçti" dedi.

"5 BİN YILLIK MUA THAİ"

Demir, Mua Thai sporunun Türkiye ve Dünya'da futboldan sonra insanların en çok ilgisini çeken spor dalı arasında yer aldığını belirtti. Mua Thai sporunun bir Tayland sporu ve 5 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu dile getiren Demir, "Ülkemizde bu spora olan ilginin artmasıyla birlikte Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarmaya başladık. Bu spordaki gayemiz, gençlerimizin enerjilerini doğru yönde kullanmak, sokakta şiddeti azaltıp bu enerjiyi ringlerde tolere etmektir. Aynı zamanda gençlerimizin Uzak Doğu sporlarına olan ilgisini arttırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 10:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?