4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Mucitlerin proje sergisi açıldı

İlköğretim öğrencilerine yönelik “Bu Eserim” konulu Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışmasının Bölge Sergisi Kayseri'de açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda sergilenen projelerinin açılış töreni yapılmadan önce kısa bir açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Namık Kavraal, Proje yarışmasının, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu işbirliği başlatılan bilim ve sanat araştırmaları teşvik proje çalışmaları kapsamında İlköğretim öğrencilerinin 6-7 ve 8 sınıf öğrencilerine yönelik yapıldığını söyledi.

Matematik ve Fen Bilimleri yarışmasının 2004 yılında İstanbul'da pilot uygulama olarak başlatıldığını belirten Kavraal, 2005 yılında 30 il, 2005-2006 yılında 10 bölge merkezi olmak üzere 81 ilde düzenlendiğini belirtti.

Kavraal, “2008 yılında bölge sayısı 12'ye çıkmıştır, Kayseri'de bu bölgelerden bir tanesidir. Kayseri'ye bağlı Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Sivas illerinden toplam 103 proje yarışmaya katılmıştır. Bunlardan 9 Matematik, 25'i Fen Bilimleri projesi olmak üzere ilimizdeki bölge yarışması sergisine gelmişlerdir. Öğrencilerin bu projelerini Bölge Bilim Kurulu Üyeleri öğrenciler ile görüşme yoluyla değerlendireceklerdir. 34 projenin yer aldığı serginin açılışını Vali Yardımcısı Ali Mantı, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Müftüsü Şaban İşlek yaparken, protokol daha sonra projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldılar.

Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı sergide, dereceye giren projeler İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye geneli Matematik ve Fen Bilimleri Proje yarışmasına katılacaklar.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 15:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?