5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mucitten tasarruf sağlayan sistem

Kayseri'de 2 mesleki lise, 1 üniversite bitiren ve şu anda mesleki açıköğretim lisesi 1. sınıfta okuyan 42 yaşındaki memur Ergün Karadurdu, dizel araçlarda yüzde 40, benzinli araçlarda yüzde 20 ve LPG'li araçlarda ise yüzde 5 tasarruf sağlayan bir sistem geliştirdiğini söyledi.

Kayseri'de ikamet eden ve bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Ergün Karadurdu, ailesinin maddi imkanının yeterli olmaması nedeniyle ilkokuldan sonra çalışmak zorunda kaldığını ifade etti.

Okumayı çok istediğini ve bunun için her şeyi yaptığını söyleyen Karadurdu, "30 yaşından sonra eğitim hayatıma geri dönmeye karar verdim. Ortaokulu dışarıdan bitirdikten sonra mesleki açık öğretim lisesinin elektrik-elektronik ve bilgisayar bölümlerinden mezun oldum. Yüksek öğrenim görmek için çok çalıştım. Ardından Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu'nun Bilgisayar Programcılığı Bölümü'ne yatay geçiş yaparak 2 yıllık eğitimden sonra mezun oldum. Projemi gerçekleştirmede yardımcı olacağı için mesleki açıköğretim lisesi motor bölümüne başladım. Eğitimlerim sayesinde bu projeyi hazırlamayı başardım. Bilgi birikimim sayesinde araçlarda yakıtın daha verimli yanmasını sağlayacak ve performansını artıracak bir sistem geliştirdim" dedi.

Geliştirdiği sistemin araçlarda yakıtın daha verimli yanmasını sağlayarak performansı artırdığını, çalışmalara 4 yıl önce başladığını kaydeden Karadurdu, sistemin hem ucuz hem de tasarruflu olduğunu dile getirdi. Karadurdu, projeyi hayata geçirdikten sonra benzin, dizel ve LPG'li araçlarda kazanç sağlanacağını belirtti.

"50 YTL'YE OTOMOBİLİN PERFORMANSI ARTIYOR"

Kendi hazırladığı kimyasal karışımın buharlaşarak silindirlere aktarıldığını söyleyen Karadurdu, "Bu aktarılan karışım ile motorun gücü artıyor. 5 yıldır kendi aracımda kullandıktan sonra ne kadar kazançlı olduğunu anladım. Yanmanın hızlanması ile yakıt performansını sağlayan bu sistem, yaklaşık 50 TL'ye mal olmakta. Bu sistem dizel araçlarda yüzde 40, benzinli araçlarda yüzde 20, LPG'li araçlarda ise yüzde 5 tasarruf sağlamakta. Bu sistem ile ilgili genel bilgiler, 'www.erkmotor.com.tr adresindeki internet sitesinde yer almaktadır. Sistemin proje olarak kalmasını istemiyorum. Proje ile ilgili patent çalışması başlattım. Bu sistemi üretecek insanların teklifine her zaman açığım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?