4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Müdür Yardımcılarına sertifika

Türk Kızılay Kayseri Şubesi İlk Yardım Merkezi tarafından pansiyonlu okullarda görevli müdür yardımcılarına yönelik verilen 'Temel İlk Yardım Eğitimi' kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Türk Kızılay Kayseri Şubesi İlk Yardım Merkezi binasında gerçekleştirilen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, kursiyerler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı pansiyonlu okullarda görevli olan müdür yardımcılarına yönelik Kızılay İlk Yardım Merkezi tarafından Kızılay Hastanesi'nde 16 saatlik 'Temel İlk Yardım Eğitimi' kursu verildi.

Kursu başarı ile tamamlayan 15 müdür yardımcısına sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende bir konuşma yapan Kızılay Hastanesi Başhekimi İrfan Görgülü, bu yıl 'Dünya İlk Yardım Günü' etkinlikleri çerçevesinde eğitim merkezleri tarafından 16 saatlik temel ilk yardım eğitiminin pansiyonlu okullarda görevli müdür yardımcıları için düzenlendiğini söyledi.

Türk Kızılay'ının eğitimlerine devem ettiğini belirten Görgülü, ''İlk yardım, bilinçli, kaliteli, doğru ve süratli olmak kaydıyla emin olunan müdahalelerinin yapılmasını gerektirir. Türk Kızılay'ı eğitim çalışmalarının hedefi, ilk yardım eğitimlerinin kalitesini artırarak ülke düzeyine yaygınlaştırmak, kaza ve afet gibi olumsuz durumlarda toplumun zarar görebilirliğini azaltmaktır'' şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise, ilk yardımın insan hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, bu konunun okullarda daha önemli bir durum arz ettiğini söyledi. Ayata, eğitim çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından müdür yardımcılarına sertifikaları verildi. Daha sonra kursiyerler öğrendiklerini maket üzerinde uygulamalı olarak izleyenlere anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?