4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Müftü İşlek Kadir Gecesi'ni kutladı

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, fıtır sadakalarının ve zekatın bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Şaban İşlek, Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 26 Eylül Cuma gününü cumartesiye bağlayan gecede Kadir Gecesi'ni ihya edeceklerini söyledi.

Kadir Gecesi’nin Kur’an-ı Kerim’de övdüğünü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gece olduğunu vurgulayan İşlek, bu gecenin değerlendirilmesinin ancak Kur’an-ı Kerim’e yönelmekle mümkün olabileceğini kaydetti.

İşlek, ''Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı bu mübarek gecede, Yüce Allah'ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlas vermesi, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua edelim. İhtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında hayatını sürdürmek zorunda kalan insanlarımızın maddi ve manevi yardımlarına koşarak sıkıntılarını paylaşmaya, acılarına ortak olmaya çalışalım” dedi.

Bayram öncesi birkaç konuya dikkat çekmek istediğini belirten İşlek, 6 YTL olan fıtır sadakalarının ve zekat verebilecek olan kimselerin bayram öncesi bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarını istedi. Bayram namazının Kayseri'de 07.13'te kılınacağını da kaydeden İşlek, ''Arefe günü Hunat Camii’nde öğle namazı sonrası, Camikebir Camii’nde yatsı namazı sonrası, Düvenönünde bulunan Hoca Hasan Camii’nde ise Kadir Gecesi teravih namazından sonra Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?