5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Muhtardan susuzluk uyarısı!

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde eski köy muhtarının su israfı nedeniyle köylülere cami hoparlörlerinde yaptığı çağrı paylaşım sitesinde youtube'da tıklanma rekoru kırdı. Yeni köy muhtarı Cemal Korucu ise köyde su sorunu bulunduğunu ve yapılan çalışmalar sonucunda sayaç uygulamasına geçeceklerini söyledi.

Yahyalı ilçesine bağlı Çubuklu köyünde yaşanan su israfı nedeniyle köy meydanında bulunan caminin hoparlörlerinde halka hitap eden eski köy muhtarı Mehmet Say'ın, konuşması cep telefonu ile kayıt altına alındı. Camiye yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan bir evden çekilen görüntüler, paylaşım sitelerine gönderildi.

Paylaşım sitelerinden 'www.youtube.com' isimli sitede yer alan 3.19 dakikalık konuşma tıklanma rekoru kırdı. Mehmet Say'ın su israfını önlemek için geçen yaz mevsiminde yaptığı konuşmada özellikle bayanlara seslendiğini vurgulaması ise dikkat çekti.

Say, "Bu suyu insan gibi kullanın. Özellikle bayanlara sesleniyorum. Başkasının hakkını kullanarak sebze yetiştiriyorsunuz. Biraz Müslüman olun. Perşembe, cuma günü toplanarak Müslüman olunmaz. Allah belanı versin. Allah belanı vermeden kendi kendine düzen ver. Bu suyu az kullanın, hakkınız olanı kullanın. Size söyleyecek bir şey bulamıyorum" diyor.

Cami hoparlörlerinde yaptığı konuşmasında "Sayın köy halkı biraz insan olun" diyen Mehmet Say, "Ben sizi Allah'ım sizi nasıl bilirse öyle yapsın. İlanen duyurulur, köy muhtarlığı" diye konuşmasını tamamlıyor.

29 Mart seçimleri ile göreve gelen yeni muhtar Cemal Korucu ise görüntülerin sanal alemde paylaşılmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, "Su sıkıntısının giderilmesi için sayaç uygulamasına geçeceğiz. Görüntülerin internet sitelerinden de silinmesi için yasal işlem başlatacağız. Görüntülerdeki sesin eski muhtara ait mi, yoksa montaj mı yapılmış bilmiyoruz. Arkasından konuşmak yanlış" dedi.
Köylü kadınlar ise köyde su sıkıntısının bulunduğunu söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 10:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?