5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Muhtarlar bilgisayarlarına kavuştu

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, teknolojik gelişim ve iletişimdeki yenilikleri yakından takip ettiklerini ve bu amaçla e-belediye sisteminin alt yapısı olan e-muhtar için veri tabanı oluşturduklarını söyledi.

Bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde önceden 52 mahalle bulunduğunu, 29 Mart tarihinden itibaren bu sayının 79'a yükseldiğini belirtti.

Muhtarlara öncelikle bilgisayar kullanımı, e-muhtar programının özelikleri ve sistem hakkında teorik ve uygulamalı kurs verildiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Muhtarlara sadece bilgisayar vermiyoruz. E-muhtar sistemi ile ilgili programı da veriyoruz. Muhtarlara verilen diz üstü bilgisayarın yanında ayrıca bir de lazer jet yazıcı ve tarayıcı da veriyoruz. Yani sistem tam olarak kurulacak ve mahallenin tüm verileri bu bilgisayarlara yüklenecek” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, bu bilgisayarların muhtarlara zimmet edildiğini de sözlerine ekleyerek, “Daha önce 52 mahalle muhtarına bilgisayar verdik. Şimdi de 27 muhtara veriyoruz. Tüm muhtarların bilgisayarı e-belediye sistemine bağlandı” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından muhtarlara bilgisayarları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?