4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Mülkiyelilerin 149. yıl sevinci

Kayseri'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin kuruluşunun 149. yıl dönümü, Mülkiyeler Birliği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Mülkiyeler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan ve beraberindeki heyet, sabah saatlerinde Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti. Mülkiyeler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan tarafından Vali Bilici'ye rozet takıldı. Burada konuşan Vali Bilici, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nin 149 yıldır hizmet verdiğini ve daha uzun yıllar vereceğini söyledi.

Ali Rıza İncetan ise, fakültenin tarihinden bahsederek, 149 yıldın beri eğitim sistemi içerisinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nin seçkin yerini koruduğunu belirtti. İncetan, cumhuriyet öncesi ve sonrası bürokrasi kademelerinde ve diğer yönetimlerde mülkiyelilerin üstün hizmetler verdiğini de kaydederek, "Ülkemizde özellikle son 20 yıldır yaşanan değer aşınmasında, bellek tutkunluğuna ve toplumsal kekemeliğimize ayna tutabilecek tek okul daima 'Mülkiye' olmuştur ve olacaktır. Bizlerin şiarı cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olmak, ulusumuzun çağdaşlaşmasına her zaman öncülük etmektir" diye konuştu.

Valilik ziyaretinin ardından Mülkiyeler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydan'ında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 12:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?