5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

MÜSİAD'dan "Genç Girişimciler Gecesi"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi Gençlik Kurulu tarafından "Genç Girişimciler Gecesi" düzenlendi.

Elmacıoğlu Restoran'da düzenlenen geceye, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ahmet Hasyüncü, çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcisi, siyasi partilerin il başkanları ve belediye başkan adayları ile çok sayıda sanayici katıldı.

Gecede konuşan MÜSİAD Kayseri Gençlik Kurulu Başkanı Orhan Özmen, girişimciliği hatırlatmak üzere böyle bir gece düzenlemeyi uygun bulduklarını belirtti.

Girişimciliği daha çok risk alma, yeniliği yakalama, fırsatları değerlendirme ve bunları hayata geçirme süresi olarak tanımlayan Özmen, "Genç girişimcilerin yeni fikir ve projelerini geliştirmesi, destekleyici eğitimlerin verilmesi ve girişim sermaye sahipleriyle buluşturulması, üniversitelerin, belediyelerin, sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruşlarının görevleri arasındadır. Bizler büyük ve kalkınmış bir Türkiye istiyorsak, el birliği ile girişimcileri desteklemeliyiz" dedi.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü ise, genç MÜSİAD'ın ilk şubesinin Kayseri'de kurulduğunu belirterek, önemli çalışmalara imza atacağını söyledi. Ruhlukürkçü, "Bizlerde büyükleri olarak geleceğe yön verecek olan gençlerin, iş sektörüne yönelik bilgilerini arttırmak, vizyon sahibi, ufku geniş, kurumsal mantıkla düşünebilen, kişisel yaşam biçimi olarak benimseyen, geleceğin işadamlarını hayata hazırlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Gecede konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak da, genç girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, "Girişimcilik reel sektörde önemlidir. Genç girişimcileri önemsiyoruz. Genç girişimciler ilk olarak zor işlerle değil, kolay işlerle sektöre atılmalıdır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da bir konuşma yaptığı gecede, daha sonra konuşmacılara plaket verilerek, yeni üyelere rozet takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?