4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

MÜSİAD'dan üyelerine eğitim

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu tarafından, üyelerine yönelik "Kişisel Gelişim ve Beden Dili" eğitimi düzenledi.

MÜSİAD Kayseri Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimi kişisel gelişim uzmanı gazeteci yazar Hüseyin Öztürk, iş dünyası ve özel yaşamda başarının anahtarlarını MÜSİAD Gençlik Kurulu üyeleri ile paylaştı.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, MÜSİAD Gençlik Kurulu üyelerinin, profosyenel hayata uygun olarak kendilerini doğru ifade edebilmeleri, iş dünyasının kurallarının farkında olarak kişisel imajlarını doğru bir şekilde yansıtmaları iletişimlerini güçlendirmeleri, beden dillerini doğru şekilde kullanarak, iş hayatı ve özel yaşamları ile ilgili motivasyonlarını, verimlilik etkinliklerini artırmalarını sağlamak amacı ile 'Kişisel İmaj ve Beden Dili Eğitimi' düzenlediklerini ifade etti.

Kişisel Gelişim Uzmanı Hüseyin Öztürk ise iletişimde sözün insan üzerindeki etkisinin yüzde 10, sesin yüzde 30 ve beden dilinin yüzde 60 olduğunu belirterek, katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Öztürk, mükemmeli değil başarının hedef alınması gerektiğini, mükemmelliyetçiliğin ardında korkunun varlığını, empati kurmanın önemini, pişmanlıktan ders çıkarılması keşkenin hayatımızdan çıkarılması gerektiğini alternatif çözüm önerisi getirmek usulüyle eleştiri yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca iletişimde ilk otuz saniyenin önemine değinen Öztürk, ilk otuz saniyede edinilen izlenimin otuz yıl hafızada korunduğunu, karşı taraftan olumsuz enerji alındığı zaman araya mesafe konulması gerektiğine işaret ederken iletişimde omuz omuza dokunmanın negatif enerjiyi aldığını ifade etti.

Eğitim konuşmasının ardından MÜSİAD Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kişisel Gelişim Uzmanı Hüseyin Öztürk'e kilim hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 11:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?