5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Mutabakat eczacıları memnun etmedi

Kayseri 12. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bülent Ünsal, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında imzalanan 2009 İlaç Alım Protokolü'nde yer alan maddelerin hiç birisinde yüzde 100'lük bir iyileşmenin söz konusu olmadığını ileri sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında, TEB yöneticileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde, 2009 İlaç Alım konusunda mutabakat sağlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bülent Ünsal, 8 bin eczanenin ıskontosunun sıfırlanması dışında diğer konularla ilgili ciddi bir iyileşmenin olmadığını dile getirdi.

Muayene katılım ücret tahsilatı, reçete dağılımı ve avans konularında anlaşmanın sağlanmadığını da kaydeden Ünsal, "Sosyal Güvenlik Kurumu ile TEB arasında anlaşma sağlanamıyordu. Bakan Faruk Çelik'in bu konuyla ilgilenmesine rağmen, dün akşam varılan anlaşma, kendimiz açısından net bir sonuca ulaşmadı. Sunduğumuz 14 maddeden 7 tanesinde bazı kararlar alındı. 6 ay önceki durum ne ise şu an da aynı. İlaç alımı konusunda kolaylık sağlanmadı. Kanser, hormon ve diyaliz hastaları için gerekli ve fiyatları pahalı olan ilaçlarda iyileşme olmadı. İlaç alımında kolaylık sağlanmadığı gibi eczanelerin karlarında da iyileşme söz konusu değil. Bir ilaçtan elde edilen yüzde 12'lik karın yüzde 3'ü ıskontoya, yüzde 3'ü vergiye ve Yüksek Kamu Kuruluş Iskontosu'na gitmektedir. Yüzde 3 eczacıya kalıyor. Bırakın kar elde etmeyi, zarar eden eczaneci olarak mutabakattan memnun değilim" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?