5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Nakliyeci kardeşlerin isyanı!

Kayseri'de nakliyatçılık yapan 4 kardeş, trafik ekipleri tarafından bağlanan kamyonlarının kasasını yaktı. Yanan aracın üzerine çıkan kardeşler, uzun süre direndikleri polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Edinilen bilgiye göre; Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Yeni Mahalle 14. Cadde üzerinde trafik ekipleri tarafından durdurulan bir kamyon sürücüsü, aracı polis ekiplerince bağlanınca sinir krizi geçirdi. Maddi sıkıntıları nedeniyle aracının muayenesini ve sigortasını yaptıramayan Süleyman G. (37), kamyonunun üzerine çıkarak polislere direndi. Daha sonra kamyonunu ateşe veren Süleyman G.'ye diğer 3 kardeşi de destek verdi. Şahıslardan biri üzerinde taşıdığı bıçağı çıkararak polis ekiplerinin üzerine yürüdü.

Kamyonun ön tarafını parçalayan şahıs, daha sonra aracın üzerine çıktı. Kamyonun kasasını ateşe veren şahıslar, hükümetten yardım istedi. Maddi sıkıntılar nedeniyle 3 çocuğunun ihtiyaçlarını gideremediğini belirten Süleyman G., kendisini kamyonun üzerinden indirmek isteyen polislere direnmeye devam etti. Kamyonun büyük bölümü alevlerin arasında kalırken, aile fertleri de yanan kamyonun üzerinde bulunan 4 kardeşi sakinleştirmeye çalıştı.

Tamamen alev alan kamyon kasasından inmemek için direnen kardeşler, teker teker alevlerin içerisine girdi. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kamyona tazyikli su sıkmasıyla birlikte, inmeye çalışan şahıslardan biri yanan kamyon kasasının içerisine düştü. Bu sırada kamyonun arka kısmından inmeye çalışan diğer kardeşlere ise olay yerinde bulunan polis ekipleri cop ve biber gazı ile müdahale etti. Polis ekipleri daha sonra kamyonun arka kapaklarının kilitlerini açarak kardeşleri kamyondan indirdi.

Süleyman G., Emre G., Yunus G., İbrahim G. ve Adem G., olay yerindeki polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviyi kabul etmeyen kardeşler, hastane önünde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Maddi sıkıntıları olduğunu belirten ve evine ekmek götüremediğini söyleyen Süleyman G., "Ben çocuklarıma, evime huzur ve mutluluk götüremiyorum. Ondan üşüyorum, ondan hasta ve dertliyim. Amasya'dan yük alalı 4 gün oldu. Amasya'dan buraya boş geldim. 450 TL'ye Amasya'ya gittim ve 50 TL cebimden koydum. Buraya kadar tekrar geldim. İş yok, mazot param yok. 3 tane çocuğum okula gidiyor ve 1'er TL'den 3 TL okul harçlığı veremiyorum. Ben çocuklarıma mahcubum. Beni bugün kredi kartı borçları için aradılar, lastik borcu için aradılar. 'Evinize haciz göndereceğiz' diyorlar. Ben 2 tane bira içtim. 'Ya kendimi ya da borçlularımdan birini vurayım' dedim. Ancak ben kendimi öldürürüm. 5 kardeşiz ve hepimiz işsiziz. Ben vergi borcumu taksitlendirdim ve 1 hafta sonra ayın sonu gelecek. Cebimde ise sadece 40 TL para var. Ayın 31'inde 510 TL taksit ödeyeceğim. Muayenem, sigortam hiçbir şeyim yok. Ben ne vereceğim ve devlet benden ne istiyor? Arabamı yaktım, kendimi de yakarım. Bu hükümet beni duysun. 10 TL'ye muhtaç hale geldik. Ben kendim olarak değil, bütün vergi mükellefleri olarak konuşuyorum. 'Benim arabamı benden alın kurtulayım' dedim. Almadılar. Eve giderken 2 bira aldım ve polisler peşime düştü. Ben eve varıncaya kadar polislere yol vermedim. Beni polisler durdurdu.
Benim arabamda 2 bira var ama ben içmedim" dedi.

Hastanedeki tedaviyi kabul etmeyen evlerine geri dönerken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet inalkaç IP: 85.108.115.xxx Tarih : 24.01.2009 15:08:01

selam kiriz nedenile butun kamyoncular madur dır malye bakani çıkıp diyorki durumuz iyi dır acaba akmyoncunun derdini dinendimi kamyoncu malyeye borçludur borcunu odeymiyor 18 taksit yapıldı ama odeymiyoruz iş yok buna acilen devlet tarafında vergi aff istiyoruz araç lar tirafik tarafında bağlanyor kayserdki oyayi dehşet vericidir malye bakani olsydi oda arabani yakardi çunki onun oyle bir sorunu yoktur kamyoncu gerçekte perişa haldedir lutfe bu sesimizi duuuuuur un saygılar