4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Namaza davet' broşürü dağıttılar

Diyanet-Sen, MAZLUMDER ve Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Namazda Diriliş ve Haydi Camiye' programının ikinci ayağı Kayseri'de başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen 'Namazda Diriliş ve Haydi Camiye' programı etkinliğine çok sayıda Diyanet-Sen ve MAZLUMDER üyelerinin yanı sıra Namaz Gönüllüleri Platformu üyelerinden araştırmacı-yazar Abdullah Yıldız ve Ahmet Bulut ile sanatçı Yaşar Alptekin katıldı.

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı Osman Çamur, Diyanet-Sen üyelerinin devletin memurları olduğunu, topluma namaz ve İslam'ı anlatmak için çalıştıklarını söyledi. Çamur, “Bizim amacımız, 18-25 yaş arasındaki cemaati camiye çekmektir. Türkiye'deki cami cemaatinin yaş ortalaması 55'dir” dedi.

Yaşar Alptekin ise, bundan beş sene öncesinde namazın aklının ucundan geçmeyen bir şey olduğunu belirterek, “Yani namazda gönüllü olarak çalışmak beni son derece mutlu ediyor ve rabbime olan şükrümü daha da arttırıyor. Böyle hayırlı işlerde çalışmak son derece memnun edici. Eskiden insanlar hayatlarını namaza göre düzenlerdi. Şimdi namazı hayatlarına göre düzelemeye çalışıyor. Bizim amacımız eskiden olduğu gibi insanların hayatlarını namaza göre düzenlemesini sağlamaktır” dedi.

Açıklamaların ardından Diyanet-Sen, MAZLUMDER ve Gönüllü Namaz Platformu üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndan Bürüngüz Camii'ne kadar yürüyerek vatandaşlara ve esnafa 'Namaza davet' broşürü dağıttı. Platformun programının gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 14:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?