5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Nevruz Bayramı kutlandı

Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle Nevruz Bayramı kutlandı.

Nevruz etkinliğinin ilk bölümünde Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ve TEMA Vakfı öğrencilerinden oluşan bir grup 170 adet ağacı toprak ile buluşturdu. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi önünde yapılan törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program çerçevesinde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay, baharın gelişinin 'yenigün' olarak bilindiğini belirterek, bugünün yeni bir gün, yeni bir diriliş olarak kutlandığını söyledi. Prof. Dr. Uzmay, ''Türklerde yeni yılın başlangıcı kabul edilen Nevruz, Türk insanını birbirine bağlayan Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Nevruz Bayramı birlik ve kardeşlik simgesidir. Nevruz'un Türk Cumhuriyetleri'ne barış ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından bir gösteri yapıldı. Vali Bilici, Rektör Keleştemur ve Tuğgeneral Aydın, yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak, örste demir dövdü. Daha sonra Nevruz konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Protokol ve davetliler, daha sonra Nevruz konulu resim sergisini ve Türk Cumhuriyetleri'nde gelen öğrencilerin geleneksel yemeklerinden yedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?