5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Ninelerde karne aldı

Kayseri'de, okuma yazma kurslarına katılan ve yaşları 55 ile 75 arasında değişen kadınlar, hayatlarında ilk defa karne sevinci yaşadı.

Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hisarcık Mahallesi'nde açılan kurslarda eğitim gören kadınlar, bugün karnelerini aldı. Yaşlarına rağmen okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşayan 22 kursiyerden 17'si bir üst sınıfa geçmeye hak kazandı.

İlköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerle beraber karne alan 56 yaşındaki Ayşe Yılmaz, öğretmeni sayesinde okuma yazmayı öğrendiğini dile getirerek, "Okumak çok güzel. Önümüz açıldı. Geç de olsa okuyabilmek ve yazabilmek önemli. Tatile girdik. Tatilde de ders çalışacağım. Hedefim ilköğretim diploması almak" dedi.

"ÖLENE KADAR OKUMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Kurslara katılan kursiyerlerden 75 yaşındaki Sevim Parasıçok, ilerleyen yaşına rağmen okuma aşkını hiç kaybetmediğini dile getirdi. Okuma yazma kursları sayesinde adını yazmayı öğrendiğini ifade eden Parasıçok, "Okumak çok güzel bir şey. Okumak istemeyen gençlere yapacağım tek uyarı ise, mutlaka okusunlar. Okumak her şeydir. Ben 75 yaşındayım. Ölene kadar okumaya devam edeceğim. İlk önce ilköğretim diplomamı alacağım" diye konuştu.

Kurs öğretmeni Gülcan Özer ise, ilk kademe kurslarını tamamlayan kursiyerlere karnelerini verdiklerini belirterek, okuma yazması olmayan vatandaşları halk eğitim merkezindeki kurslara davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?