5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Nöbetçi vekil' Karayel dert dinledi

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, global krizin Kayseri'yi de etkilediğini, ancak mart ayı itibariyle hafifleyeceğini ifade etti.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Nöbetçi vekil' uygulaması kapsamında bu hafta Yaşar Karayel, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Basın mensuplarına yerel seçim, Ergenekon ve ekonomik kriz hakkında açıklamalarda bulunan Yaşar Karayel, "Yerel seçimlere yaklaştık. Partilerimiz adaylarını açıkladı. Bizlerde ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızı, il ve ilçe meclis üyelerimizi belirlemek için milletvekili arkadaşlarımızla değerlendirme toplantısı yapacağız" dedi.

Kayseri'de kurulması beklenen ikinci üniversite hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Karayel, ikinci devlet üniversitesi için Milli Eğitim Bakanı ile görüştüklerini kaydetti. Kayseri'yi üniversite şehri yapmak istediklerini ifade eden Karayel, Filistin'de yapılan katliamı parti olarak kınadıklarını ve maddi desteğe her zaman hazır olduklarını belirtti. Karayel, "Filistin'de yapılan katliamı kınıyoruz. İsrail, kadınların ve çocukların üzerine fosfor bombaları atıyor. Nazilerin İsrail'e yaptıklarını, şimdi İsrailliler Filistin halkına yapıyor" diye konuştu.

Devletlerin hukuk sayesinde ayakta kaldığını ve ülkenin yapılan ihtilallerden çok çektiğini söyleyen Yaşara Karayel, Ergenekon gibi çeteleşmeye ve meşru olan her şeye karşı olduklarını kaydetti.

Dünyada yaşanan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan kriz hakkında da değerlendirmede bulunan Karayel, "Bu kriz 1997 yılından itibaren ABD'de finans sektöründe başlayan bir kriz. Bu kriz Kayseri'de etkisini gösterdi. Kriz nedeniyle işten çıkarılan vatandaşlar bizlere geliyor, kapımızı çalıyor. Bu krizin mart veya nisan ayı gibi hafifleyeceğini umut ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?