4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Nöbetçi vekil uygulaması

Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Nöbetçi vekil” uygulaması çerçevesinde bu hafta nöbetçi vekil olan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Ülkenin yararına olacak işlerin, partimizin lehine olmaması önemli değil” dedi.


AK Parti Kayseri İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen “Nöbetçi vekil” uygulaması kapsamında nöbetçi olan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taner Yıldız, Yerel Yönetimler Yasası'ndan, Kayseri Lisesi'nin müze haline getirilmesine, Bayramhacılı Projesi'nden, Sosyal Güvenlik Yasası'na kadar çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. Türkiye'de bütün idare edilen işlerin iradesine atan AK Parti'nin doğru işler yapmak zorunda olduğunu belirten Yıldız, “Bunların bir kısmı ülkenin yararına olabilir ama AK Parti'nin lehine görünmeyebilir hiç önemli değil, önemli olan bu ülkede kalıcı hizmetlere imza atabilmek. Biz bu riski üstümüze alıyoruz. Belediyelerden dolayı 2-3 yıl kadar önce 'Ödenek yok, gerekirse biz anahtarı teslim edip, belediyelerin kapısına kilit vuralım, alın kurtulalım' diyen belediye başkanı arkadaşlarımız vardı. Hiçbirini ayırt etmeden söylüyorum. Bütün belediye başkanı arkadaşlarım biz bir ekibiz. Parti ayrımı gözetmeksizin bir ekibiz. Belediye başkanı arkadaşlarımızdan Türkiye'nin bütün meselelerini görmelerini beklemiyoruz. Türkiye'de ne olup bitiyor, dengeler nasıl gelişiyor bunlara biz bakıyoruz. Belediye Başkanı arkadaşlarımızın iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Kimse endişeye kapılmasın. Kendi kaygılarından dolayı bu tepkileri gösterdiklerini biliyoruz. Her türlü hizmetin kat kat geldiğini gören vatandaşlarımız bu kaygılarının yersiz olduğunu anlayacaktır. Bunun için de zaman lazım. Şu anda bu düzenleme yapıldı ve iyi bir sonuç alınacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda yüklenmek haksızlıktır. Onun bu kanunun çıkarılmasında direk bir yetkisi yok ki. Bu konuyu AK Parti siyaseti ve başbakanımız, bakanlarımız ve hükümetimiz meclis gündemine getirdi Sonucun hayırlı olmasını diliyorum. Bu kanun 3 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı ve daha iyi hizmetlerin geldiği görülünce nasıl doğru bir iş yapıldığı görülecektir” şeklinde konuştu.


“KAYSERİ LİSESİ VE BAYRAMHACILI PROJESİ KAYSERİ İÇİN ÇOK BÜYÜK PROJELERDİR”


Milletvekili Yıldız, Kayseri Lisesi'nin bir bölümünün müze haline getirilmesi ve Yamula Barajı kapsamında ele alınacak olan Bayramhacılı Projesi'nin de Kayseri için büyük önem taşıdığını belirterek, şu ifadeleri de kullandı:


“Kayseri'nin tarihine uygun bir müze yapılması konusu öteden beri gündeme getirilen konu. Bu anlamda yapılan incelemelerde, Kayseri Lisesi'nin binasının zemin katının bu konuda uygun olacağı görüşü ortaya çıktı. Buna göre bu konu ile ilgili gerekli çalışmalar yapılarak Kayseri'ye yakışan bir müze kazandırılması için çalışmalar sürdürülüyor. Bir de Kayseri için çok büyük öneme sahip bir diğer projede Bayramhacılı Projesi var. Bu konuda da inşallah ilerleyen zamanlarda önemli gelişmeler olacak. Bu yüzden de bu konunun da kamuoyunun gündemine gelmesini özellikle istiyorum” ifadelerini kullandı.


Taner Yıldız, Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında gazetecilerin özlük hakları konusunda da ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek için, yasanın genel kurula gelmesinden sonra gerekli çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 13:47:29
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 10:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?