5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Nüfus daireleri tam gaz çalışıyor

Kayseri Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Emrullah Akdemir, yerel seçimlere sayılı günler kalmasına rağmen nüfus müdürlüklerin mesai saati gözetmeksizin çalıştığını belirterek, “Bugüne kadar 41 bin 443 kişinin nüfus cüzdanı değiştirildi, 52 bin 329 kişiye ise nüfus kayıt örneği verildi” dedi.

Açıklamalarda bulunan Emrullah Akdemir, YSK'nın kararları üzerine nüfus müdürlüklerinin mesai saati sınırı olmaksızın vatandaşların talebine cevap verdiğini söyledi.

Nüfus müdürlükleri ile kaymakamlıkların, nüfus cüzdanı değişimi veya nüfus kayıt örneği talebi ile ilgili gerekli tüm tedbirleri aldığını ve hizmet sunumunda herhangi bir aksaklığa meydan vermeden çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Akdemir, "Vatandaşımız bulunduğu sürece nüfus daireleri açık tutulacak ve çalışmalarımız son hızıyla devam edecektir. Nüfus hizmetleri kanununa göre, nüfus cüzdanı çıkarabilmek için bir kişinin bizzat nüfus müdürlüğüne gitmesi zorunludur. Bu zorunluluğa karşın, nüfus kayıt örneği bizzat kaydın sahipleri tarafından alınabildiği gibi, bunların eşleri ile veli, üst soyları ve alt soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler tarafından da alınabilmektedir. Bu nedenle, nüfus kayıt örneği çıkartabilmek için aile fertlerinden birinin kimlik belgesi ile birlikte nüfus müdürlüğüne gitmesi yeterli olacaktır" dedi.

Nüfus kayıt örneği için dilekçe, fotoğraf, nüfus cüzdanı talep belgesi gibi ek bir belgeye ihtiyaç duyulmadığını hatırlatan Akdemir, "Kayseri'nin 16 ilçesinde YSK'nın aldığı kararlardan sonra toplam 41 bin 443 kişi nüfus cüzdanını değiştirdi, 52 bin 329 kişiye de nüfus kayıt örneği verildi. Kayseri nüfus cüzdanı değişimi ve nüfus kayıt örneği verilmesinde Türkiye'nin en sorunsuz illerinin başında geldi” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?