29
Nisan
2024
Pazertesi
KAYSERİ

O sürücü hala bulunamadı

Kayseri'de, Kızılırmak Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazasının ardından kaybolan Ebubekir Çelebi'ye 20 gündür ulaşılamazken, Çelebi'nin kazadan 1 hafta önce kızının düğününe katıldığı öğrenildi.

29 Ağustos'ta meydana gelen trafik kazasında, Ebubekir Çelebi'nin kullandığı 38 KA 515 plakalı otomobil, Kayseri-Ankara karayolunun 20'nci kilometresinde Yemliha beldesi yakınlarında bulunan Kızılırmak Köprüsü üzerinde takla atıp karşı yöne geçerek bariyerlere çarparak durabilmişti. Kaza sonrası olay yerine gelen 155 ve 112 ekipleri kaza yapan Ebubekir Çelebi'ye ulaşamadı.

Çelebi'nin Kızılırmak Köprüsü'nden düşebileceği ihtimali üzerinde duran yetkililer, olayın ilk 3 günü Adana ve Elazığ'dan gelen sualtı ekipleri tarafından arandı. Çelebi'yi ırmakta bulamayan ekipler arama çalışmalarını sonlandırırken, olaydan 1 hafta sonra gelen AKUT ekipleri de yaptıkları arama çalışmalarında sonuç elde edemedi. Bütün ekiplerin arama çalışmalarını sonlandırmasının ardından, kaybolan Çelebi'yi yakınları kendi imkanlarıyla aramaya başladı.

Kaybolan Ebubekir Çelebi'nin kızı Selma Kalkan, 'Babam Kızılırmak Köprüsü üzerinde trafik kazası geçirdi. Bugün babamın kayboluşunun 20. günü oldu. Babamı 20 gündür kendi imkanlarımızla arıyoruz. Kazanın ardından ilk 3 gün Adana'dan sualtı ekibi geldi. Arama çalışmalarında bulundu. 3 gün sonra çalışmalarını bitirdiler. Babamı bulamadılar. Bir gün de AKUT ekipleri geldi. Gönüllülerden oluşan ekipler suya girdi. Onlar da yaptıkları aramalarda babamı bulamadı. Biz kendi imkanlarımızla arıyoruz. Arama yapan ekipler babamı ırmakta bulamadıklarını ve beklememizi söylüyorlar. Babam ırmakta ise kendisi su yüzeyine çıkar diye bekliyorlar. Yetkililer lütfen arama çalışmalarını yeniden başlatsın. Yoksa biz ırmağın başından ayrılamıyoruz. Irmakta mı, değil mi? Onu da bilen, gören yok. Eğer ki kazayı görüp bilen varsa onlardan rica ediyoruz. Durumu yetkililere bildirmelerini istiyoruz' diye konuştu.

Ebubekir Çelebi'nin oğlu Ahmet Çelebi ise, 'Babam kaza yapmadan 2,5 saat önce bir petrol istasyonunda yemek yemiş. Kaza anını görenler lütfen bizlere haber versin. Kazadan 20 gün geçti. Hala bir sonuç elde edemedik. Suda arama çalışmalarını kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kazanın ardından ilk 3 gün Adana'dan sualtı ekipleri geldi. Daha sonra Elazığ'dan gelenlerle birlikte 7-8 kişilik bir ekip oldu. 3 gün boyunca babamı aradılar. Bulamadıklarını söylediler. Onların gitmesinden 1 hafta sonra AKUT ekibi geldi. Onlar da su altında arama yaptılar ama bulamadılar. Burada devletimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Burada suyun yanından ayrılamıyoruz. Kendi imkanlarımızla arama yapıyoruz. Bu 20 günde bir sonuç alamadık. Bizim suya girmemiz de sakıncalı. Suda 10 metre derinlik olan yerler var. Yani bizim de suya düşme ihtimalimiz var. Bu arama çalışmalarının profesyonel ekiplerce tekrar yapılmasını, babam eğer ölmüşse cesedine ulaşılmasını, eğer ölmediyse de görenlerin bize haber vermelerini rica ediyoruz' şeklinde konuştu.

Bu arada, Ebubekir Çelebi'nin trafik kazası geçirmeden 1 hafta önce kızının düğününe katıldığı öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2013 Çarşamba 12:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?