5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Obama'ya öfke seli!

OBAMA'NIN FOTOĞRAFINI DARAĞACINA ASTILAR

Kayseri'de teröre lanet okuyan vatandaşlar, olayların sorumlusu olarak gördükleri ABD Başkanı Obama'nın fotoğrafını ağaca asarak ateşe verdi.

Kayseri'de Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube tarafından, Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki hain saldırı sonucu şehit olan 7 asker ve İstanbul'da molotofkokteyli saldırısında hayatını kaybeden Serap Eser için bir eylem gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'teröre lanet' eyleminde şehit ve gaziler adına konuşan gazi Mete Kurt, yapılan ankette açılıma 'hayır' cevabı veren birinci ilin Kayseri olduğunu hatırlattı. Kurt, "Kayseri halkının aldığı kararlar, Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Açılım adı

altında oynanan oyuna, Kayseri yapılan anket ile karşı olduğunu bildirdi. Bu karar beni çok sevindirdi. Bu vatan için iki bacağını veren bir gazi olarak Kayseri halkına iki bacağım da helal olsun" diye konuştu. Mete Kurt'un bu konuşması sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları ile kesildi.

Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ise farklı olaylar için meydanı dolduranlara seslenerek, "Tokat'ta 7 tane şehit verdik, daha önceleri çeşitli sebeplerle meydanı dolduranlar nerede? Niye tepkisiz kalıyorsunuz?" dedi. Öztürk, "Bu millet, vatanına ve şehidine sahip çıkan bu eğitimciler var oldukça ayakta kalacaktır" diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra kürsünün önüne küçük bir darağacı getirildi. Ali İhsan Öztürk, "Irak'ta, Afganistan'da ve Türkiye'de kan akmasına neden olan ve Nobel Barış Ödülü alan şahsı darağacına asıyoruz. Dünyayı bu pisliklerden temizlemek istiyoruz" diyerek ABD Başkanı Barack Obama'nın fotoğrafını darağacına astı. Fotoğrafın asılması sonrasında birkaç eylemci fotoğrafı ateşe verip darağacını yıkarak çiğnedi.

Eyleme katılanlar olaysız şekilde alandan ayrıldı.

OBAMA'NIN FOTOĞRAFINI DARAĞACINA ASTILAR
OBAMA'NIN FOTOĞRAFINI DARAĞACINA ASTILAR
OBAMA'NIN FOTOĞRAFINI DARAĞACINA ASTILAR
OBAMA'NIN FOTOĞRAFINI DARAĞACINA ASTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:56:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 17:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?