3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Oda temsilcileri biraraya geldi

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen Odalar Ortak Toplantısı'nda Kayseri'de faaliyet gösteren odaların temsilcileri 2007 yılı gelişmelerini değerlendirerek, 2008 yılı beklentilerini dile getirdi.

KTO tarafından organize edilen toplantıda, oda temsilcileri ilk önce sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltının ardından KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda oda yöneticileri, 2007 yılının değerlendirmesini yaparken 2008 yılındaki hedeflerinden bahsettiler. Toplantı çerçevesinde açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, 2008 yılının ilk toplantısını yaptıklarını belirterek, yeni yılın Kayseri ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

Odalar ortak toplantısının Kayseri'ye yeni açılımlar getirmesi temennisinde bulunan Kilci, ''2007 yılında geride bıraktığımız seçimler ve 2009 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri düşünüldüğünde 2008 yılının makro ve mikro reformların gerçekleştirileceği en iyi dönem 'Ekonomi Odaklı' yıl olması gerekmektedir. Bu toplantılarda, Kayseri'yi daha iyiye nasıl götürebilirimizin parametreleri yatmaktadır. Türkiye için 2008 yılı her zaman olduğu gibi birçok fırsatı içinde yaşatırken bazı riskleri de beraberinde gerektirmektedir'' dedi.

Kilci'nin konuşmasının ardından söz alan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, 2007 yılının ekonomik olarak iyi geçmediğini belirterek, 2008 yılından daha yüksek büyüme rakamları beklediklerini ifade etti. Kayseri olarak da yeterli büyüme rakamlarının yakalanmadığını vurgulayan Boydak, ''Kayseri firmalarının 2007 yılındaki ciroları pek iç açıcı değil. Fakat bazı sektörler için 2007 yılı iyi geçti. Firmalar olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 2008 yılı Kayseri için parlak bir yıl olmasını istiyorum. Ekonomik faktörler ön planda olmalı. Yoksa firmaların sıkıntıları arka plana atılır'' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kayseri'de faaliyet gösteren oda temsilcileri 2007 yılını değerlendirdi. Kayseri Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Alan, kalkınma projelerinin ilçeleri de kapsamasını gerektiğini vurgulayarak, birçok oda yönetimlerinin Kayseri'ye bağlı köy okullarının ihtiyaçlarının ortak bir çalışma sonucu gidermesini istedi. Program, oda yöneticilerinin konuşmaları ile devam etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 13:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?