4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

OECD yetkilileri Kayseri'de

OECD YETKİLİLERİ KAYSERİ'DE

İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Bölüm Başkanı Mr. Andreas Wörgötter, Türkiye Masası Başkanı Rauf Gönenç, Türkiye Masası Ekonomisti Mr. Lukasz Rawdanowicz ve Hazine Müsteşarlığı Uzmanı Ömer Cihan, bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye geldi.

Bugün ilk olarak Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret eden heyet adına bir açıklama yapan OECD Bölüm Başkanı Mr. Andreas Wörgötter, Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kayseri'nin çok başarılı bir il olduğunu ifade eden Mr. Andreas Wörgötter, OECD olarak görevlerinin Türkiye'nin sürekli ve güçlü bir ülke olarak kanunlar çerçevesine oturmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Mr. Wörgötter, Kayseri'de gördükleri başarılı çalışmaları diğer OECD ülkelerinde de uygulamaya çalışacaklarının altını çizdi.

Heyetin birkaç gün boyunca Kayseri'de birtakım temaslarda bulunacağını açıklayan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, temaslar esnasında bu küçülme sürecinden ülke olarak büyüme sürecine en hızlı şeklide geçmenin yollarının aranacağını söyledi.

Kendilerinin de temel hedeflerinden bir tanesinin bu daralma sürecini çok kısa bir zamanda atlatarak bir an önce büyümeye geçmek olduğunu ifade eden Başkan Boydak, “OECD 41 yıldır dünyada önemli çalışmalar yapan 30'un üzerinde üyesi olan iktisadi bir kuruluştur. Bu kuruluşumuzun düzenleyici ve yol gösterici misyonu her dönemde dünya ülkelerine fayda sağlamıştır. Sadece demokratik sistemle yönetilen üyelerine değil, diğer ülkelere de bu anlamda ciddi dokümantasyon ve bilgi desteği sağlamaktadırlar. Aslında OECD'nin varlığı dünya içinde bir güvencedir” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 12:01:01
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 13:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?