7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Oğlunu internette buldu

Minibüs şoförlüğü yaparken Almanya'ya yasadışı yollarla çıkan ve Alman bir kadınla evlenen Cuma Özdemir'in bir erkek çocuğu oldu.

Geçimsizlik nedeniyle çift boşanırken, Özdemir sınır dışı edildi. Tekrar kasabasına dönen Özdemir, sosyal paylaşım sitesinde izine rastladığı ve 20 yıldır hasret çektiği çocuğuna kavuşacağı günü bekliyor.

1980'li yıllarda Kahramanmaraş'ın Bozhöyük kasabasında başlayan Cuma Özdemir'in hikayesi Almanya'ya kadar uzandı. 1989'lu yıllarda geçimini yeni satın aldığı minibüsle sağlayan Cuma Özdemir'in hayatı, ağabeyinin Almanya'dan kasabasına ziyarete gelmesiyle değişti. Evli ve çocuğu olan Cuma Özdemir, yurt dışına çalışmaya gidip kendisinin ve eşi ile çocuklarının geleceğini kurtarma düşüncesiyle ağabeyine ait minibüsle yurt dışına yasadışı yolla gitmeye karar verdi.

Kimliğini bile yanına almayan Özdemir, minibüsün arka koltuğunda eşyaları üzerine örtüp kendini gizleyerek Türkiye sınırından geçmeyi başardı. Bulgaristan sınırında polisin didik didik minibüsü aramasıyla korkuya kapılan Özdemir, eşyalara batırılan şişin bacağına saplanmasına karşın sesini bile çıkarmadı.

Birkaç hafta Almanya'da ağabeyinin yanında kaldıktan sonra Alman kızı ile tanışan ve birbirlerini seven Özdemir, evlenme kararı aldı. O karara kadar Alman kızına dahi kendisinin kaçak yollarla ülkeye giriş yaptığını söylemeyen Özdemir, sonunda kendisine durumu açıkladı.

Olumlu karşılanmasıyla tekrar yasadışı yollarla Türkiye'ye memleketine dönen Özdemir, Alman eşinin kendisini çağırtacağı günü sabırsızlıkla bekledi. Sonunda Almanya'ya yerleşen Özdemir, evlendiği Alman eşiyle 4 yıl yaşadı. Eşinin Müslüman olmasına da yardımcı olan Özdemir çifti arasında geçimsizlik yaşanmaya başladı. Henüz yeni doğan erkek çocuklarına karşın ayrılma kararı alan eşini ikna edemeyen Özdemir, mahkeme kararıyla sınır dışı edildi.

 

"YAŞADIKLARIM MARDİN-MÜNİH HATTI FİLMİ GİBİYDİ"

Türkiye'ye döndükten sonra gitmeden önceki yaptığı minibüs şoförlüğü işini devam ettiren Özdemir, sadece 4 ay görebildiği evladının hasreti ile yıllarca yaşadı. İlk eşi olan Emine'nin hiçbir sıkıntı oluşturmadığını anlatan Özdemir, "İlk eşim olan Emine'ye herşeyi anlattım kendisi de Allah razı olsun, bana hiçbir şey söylemedi. İlk eşimden 4 çocuğum vardı, Almanya'da Deniz ismini koyduğum çocuğumu da 20 yıldır göremiyorum. Yaşadıklarım sanki 1980'li yıllarda TRT'de yayınlanan Mardin-Münih Hattı filmi gibiydi" dedi.

Deniz ismini koyduğu evladının yıllardır izini bulamadığını belirten Özdemir, "Çocuklarım, geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesinde Deniz'in izine rastladı. Gördüğüm an 20 yaşına ulaşmış evladımı ilk görüşte tanıdım. Çok duygulandım" dedi.

Kendisini Türkiye'de yaşadığı Kayseri'ye davet eden Özdemir, bugünlerde kavuşacağı günü adeta iple çekiyor.

Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Özdemir, "Hasret sonunda bitiyor" derken, ilk eşi Emine ise ona şimdiden Kayseri'nin yöresel yemeklerini hazırlamaya başladı.


 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2011 Pazar 12:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?