5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Öğrenci domuz gribi çıktı

KAYSERİ'DE DOMUZ GRİBİ VAKASI

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, hastanelerine başvuran bir öğrencide domuz gribi semptomlarının görüldüğünü söyledi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kudret Doğru ve Enfeksiyon Kontrol Merkezi Başkanı Doç. Dr. Emine Alpmeşe, hastanenin toplantı salonunda bir basın toplantısı düzenleyerek domuz gribi vakası ile ilgili bilgi verdi. Başhekim Prof. Dr. Muhammet Güven, hastanelerinin acil servisine 21 Ekim'de başvuru yapan bir erkek üniversitesi öğrencisinde yapılan testlerde, domuz gribi (A/H1N1) semptomlarının pozitif çıktığını söyledi. Hasta ilk geldiğinde sadece basit enfeksiyon bulguları olması nedeniyle evde istirahat etmesinin önerildiğini ifade eden Güven, "Bugün arkadaşlarımızın yaptığı kontrollerde hastanın genel durumunun iyi olduğu, evde istirahatının yeterli olacağı kanaati oluştu. Ancak kendisiyle temasta bulunmuş olan arkadaşları çağrılarak kontrol edildi. Virüs bulgusunun olup olmadığının kontrolü yapıldı. Böylece Kayseri'de adı konulmuş ilk vaka oldu" dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Merkezi Başkanı Doç. Dr. Emine Alpmeşe de hasta ile temasta bulunan kişiler hakkında bilgiler verdi. Alpmeşe, "Hastanın temasta olduğu düşünülen 30 kadar kişi acil servise başvurdu. Bu başvurular değerlendirildi. Sadece bulgu düşündüğümüz 2 kişiden örnekler alınarak İl Sağlık Müdürlüğü'müze ulaştırdık. Ve bu 2 kişinin de tedavisine başlandı. Sonuçlar çıkana kadar tedavisine devam edeceğiz. Diğer direkt ve endirekt temas olan kişileri ise alt ağır hastalıklarının olmaması, hafif burun akıntıları olması ve ciddi yüksek ateşlerinin olmaması nedeniyle evlerine gönderdik. Bu kişilere ayrıca korunma yöntemlerini anlattık. Öğrencimize turistlerle bir arada olduğu 3-4 günlük bir gezi sırasında bu virüsün bulaşmış olabileceğini söyledi. Şu anda semptomları geriledi. Öğrencimize ve diğer öğrencilere bir hafta izin verdik. Bu hafta sonucunda semptomların tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

KAYSERİ'DE DOMUZ GRİBİ VAKASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 21:16:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?